Byggsemester

Vi har varit på semester och faktiskt lyckats hitta solen i Sverige. Men på bygget har inte alla byggsemester. Målaren och kakelsättaren är där allt som oftast och sakta men säkert går det framåt.Igår var hela familjen uppe och tittade och kände in rummen. Vi hade med måttband och mätte in lite höjder. Yngsta dottern har hittat en gammal järnsäng på sin mormor och morfars vind, men innan projekt renovering startar måste vi veta att den får plats under snedtaket.I tvättstugan har inredningen kommit på plats. Det känns som om det kommer att bli bra med arbetsytor och möjlighet till förvaring. Det dubbla vad gäller förvaringen om jag jämför med vårt gamla hus.

Förvaring i tvättstugan

Jag har valt att ha två tvättmaskiner. En vanlig tvättmaskin och en kombi dvs tvättmasikn och torktumlare i samma maskin. Denna delen av huset är även platsen där alla sladdar och rör möts. Det är mycket av den varan.

I det blivande linneskåpet har visst elektrikern inrättat sitt lager.

I föräldrabadrummet börjar kakelsättaren bli klar. Det var inte helt lätt att få ihop de olika storlekarna på plattorna och väggar som stack ut. Det var till detta badrummet som jag byggde en modell, men jag tror att det blev bättre i verkligheten.Yngsta dottern sa att det kändes som ett hotellbadrum och det är ju lite den känslan som vi varit ute efter. Hoppas att hon kommer att känna samma för sitt badrum.

Under veckorna som kommer är det massor av saker att avsluta både inne och ute och det är bara fem veckor kvar tills vi ska flytta in. Vi själva har ju valt att göra några små grejer själva och det är dags att ordna dessa saker nu. Imorgon kommer mannen att åka iväg och titta på/köpa två vinkylar. Bakom kaminen ska vi ha en kopparvägg. All kopparn har legat ute för att patineras och förvaras hust nu hos mannens föräldrar. Tur att vi har snälla släktingar och vänner som hjälper oss med förvaringen av alla våra saker.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.