Fasaden utan byggställningar

Under veckan som gått har vi fått in trappen i huset, men snickarna har inte varit på plats när vi har varit där. Därför får jag vänta lite till med att lägga upp bilder på detta. Garderoben i hallen är nu minskad med 30 cm. Vi har även allt med intensivt börjat leta vinkylar. Vi ska ha två stycken som är placerade i köksön.Det mesta av träfasaden är nu helt svartmålat. Det är lite kvar runt fönster och dörrar. Elskåpet gick inte att få i svart, så det ska vi lackera i efterhand.

Elskåpet syns bra!

Jag hade tänkt ha en liten smal rabatt in mot huset, men det kommer istället att bli en samling med fina krukor. Jag älskar att använda mig att en stomme av buxbom och perenner. Den piffar jag sedan upp med blommor för säsongen.

Framsidan av huset

Vi har förberett tomten för trädäck och ett eventuellt uterum, därav all grus som ligger på tomten. I helgen räknade vi lite på kostanden mellan att så eller att rulla ut gräsmatta. Vi kom fram till att det inte blir så många kvadratmeter gräsmatta. Det mesta blir rabatter eller uteplatser.

Spetsen. Grannarna bygger mur

Här i spetsen blir det massor av buskar och perenner. Många i området väljer att byggar murar och plank. Vi kommer att ha en skogsbokhäck ut mot gatan. Tomtgränsen här är lång och vi kommer att plantera ca 43 meter häck.Grannarnas mur kommer att putsas och ge en bra bakgrund till växterna som kommer att planteras i rabatten framför.

Spetsen

Ungefär vid Myresjöskylten kommer vi att plantera en Hängblodbok. Det blir med åren ett ganska stort träd,men inte lika stort som en vanlig bok.Nu väntar snart lite ledighet och då hoppas jag kunna vara uppe lite mer i huset och  fotografera mer.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.