Och så ritar vi om...

Vi har lagt lika mycket tid på att fundera på hur vi ska planera trädgården, som vi funderat på insidan av huset.Ju mer man tänker desto mer verkar man fastna i små saker. Hur mycket ljus kommer det att komma på bärbuskarna och fruktträden? Blir det för mycket svart om man gör pergola och plank svarta precis som huset? Eller blir det snyggt? Blir det mycket rost under en cortenplåtsvägg? Har jag växter så att det räcker?

Plantskola

Jag tycker att trädgården är lika viktig som huset, men allt kan kanske inte bli klart med en gång. Hur mycket jag än skulle vilja det. Ovan ser ni att bråkdel av alla växter som just nu finns hos släkt och vänner.När jag ritar har jag först gjort en pappersritning i svart och vitt. Den har jag fotograferat med min iPad och lagt in bilde i en app som heter SketchbookX. Då kan jag rita om hur många gånger som helst.

Trädgårdsritning

Ut mot gatan blir den en häck av skogsbok och innanför den kommer det bli en böljande blandrabatt, med buskar och perenner. Vi vill ha ett stort trädäck med möjlighet att umgås, laga mat och sitta skyddat mot vädretsmakter.På baksidan av huset blir det köksträdgård och en skuggrabatt.Vi tror inte att vi ska behöva köpa så mycket mer växter än alla träd, häcken, en större bambu av sorten Phylostachys bisseti och gräsfröer. Bilden nedanför är hämtad från: http://www.pepiniereduventval.be/bambous.htm

Phylostachys bisseti

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.