Snart är det semester

Snart är det byggsemester och då kommer det inte att hända mycket. Det går lite långsammare inne i huset. Målaren är klar med gästtoaletten på bottenvåningen och kakelsättaren har lagt golvet. Det fanns ingen enfärgad tapet som passade till vår mönstradet tapet, så målarna har blandat en färg som passar till tapeten. Det blev jätte bra.

Tapet i gästtoaletten

I tvättstugan är väggarna målade och golvet är också på plats, men det är massor av rum kvar.

Tvättstugan

Målaren och jag har gått igenom alla rum och sorterat upp tapeter och hur de ska sitta. Det är inte helt lätt att bestämma var en tapet ska börja och en annan sluta på vissa ställen i huset. Speciellt inte i mötet mellan allrummet på ovanvåningen och trappan.

Rätt tapeter i rätt rum.

Vi har börjat och fundera på logistiken kring inflyttningen. Vi behöver inreda klädkammrarna innan vi flyttar in. Annars har vi ingenstans att lägga och hänga våra kläder. Även om man försöker tänka igenom så mycket som möjligt innan är det svårt att få till allt. Under trappan kommer vi att ha förvaring av ytterkläder och skor, men vi måste komma på hur vi ska organisera det.

Förvaring under trappan

I köket är bänkskivan på plats. Vi tycker att den blev riktigt bra. Det är samma sorts sten i fönsterkarmarna i köket, men den ligger några millimeter högre upp.

Matt granit

Till trädgården har jag nu gjort sex olika förslag på hur vi kan ha det. Det som inte kan förändras är de ytor som är förberedda för uteplatser och gångar, men växter och planteringar kan jag ändra på och det har jag gjort.

Alla trädgårdsritninger

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.