Ett litet valborgsbål

Att bygga hus innebär mycket väntan. För att fördriva väntan lite bestämde vi oss för att redan nu börja jobba lite med att förbereda tomten inför bygget. Tack och lov fick vi hjälp med detta, och igår kom Johans pappa och hans särbo upp från Gotland och hjälpte oss med grovarbetet. Vi var ute på tomten hela dagen, och med hjälp av motorsåg och röjsåg lyckades vi få ihop en rejäl rishög.

Resultatet av fyra personers slit.

Vi hade tänkt att vi skulle ha hyrt ett släp och kört iväg riset till återvinningsstationen, men i takt med att högen växte kände vi alltmer att det bästa och lättaste alternativet vore att elda upp det. Som tur är har vi ju valborg framför oss, så vi ska ringa kommunen och fråga vilka eldningsregler som gäller sista april.Det är tydligt att tomten stått och förfallit ett tag, för ju mer vi rensade och krattade, desto mer gammalt skrot och sopor kom upp. Dessutom är träden och buskarna alldeles vildvuxna. Eller var kanske jag ska säga... 

bild-3

Vi blev ägare av en rejäl skottkärra också.

Rishögen växer

Förmodligen var tomten fantastiskt fin för många år sen, för någon decimeter ner hittade vi en gammal övervuxen plätt med fina ölandsstenar. Dessa grävde vi upp och bar tvärs över tomten, så att de är räddade från kommande markarbeten. Det ska bli spännande att se vad som börjar växa nu när våren kommer.

Ölandsstenar grävs fram

Vi passade dessutom på att hälsa på våra blivande grannar, och blev till och med bjudna på en trevlig fika. Just nu känns det som att vi kommer trivas så himla bra i vårt nya kvarter och vi längtar som bara den. Samtidigt har vi bestämt oss för att njuta av vårt nuvarande boende i Bromma så länge vi bor här. Det har blivit så att vi ofta tagit bilen ut till Barkarby för att ta promenader på Järvafältet, men där kommer vi ju att promenera hela tiden när vi väl är inflyttade. Nu ska vi snarare passa på att njuta av närheten till stan och vattnet.Tack Lasse och Anneli för all hjälp!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.