Första besöket.

Förrförra måndagen var det dags för första byggmötet i huset. Precis som många andra skrivit här i bloggarna är det en fantastisk känsla att få komma in i sitt hus för första gången. När vi tidigare smugit runt och tittat in genom fönstren har vi nästan fått panik över hur små alla rum sett ut, men när vi väl fick gå runt inne i huset kändes proportionerna jättebra.Först på agendan stod möte med elektrikern. Vi hade med oss en hel del frågor och önskemål utifrån elritningarna, så det tog nån timme att gå igenom alltsammans. Vi har verkligen haft det jobbigt med just elritningarna och suttit många och långa stunder och gått igenom frågor som "ska eluttaget sitta där eller där?" och "var ska respektive lampknapp sitta för att det ska vara optimalt?". Ett tag hade vi planerat för att ha åtta lampknappar på ett ställe. Då kände vi att vi själva, och gäster, kommer att bli tokiga på vilken knapp som går var och att det är bättre att sprida ut dem. Jag tror att det kan vara smart att inte övertänka, utan bara tänka logiskt och hålla det så enkelt som möjligt. Inte helt otippat visade det sig att Myresjöhus grundförslag var väldigt nära det vi resonerade oss fram till. Några saker gjorde vi en tilläggsbeställning på och fick sedan följande offert:

totalt 10 spottar typ Hide a Lite Comfort G2                                               12000:- 1 extra bastubelysning under översta laven totalt 2st.                                       900:- 6 st. dimmers      totalt 9st.                                                                              3000:- 2 st. uttag ute kapslade                                                                                    1700:- Dragning till en handdukstork i badrum                                                           600:- Förberedelse för belysning i trappOvanstående kostar 18200:- exkl. moms och Myresjöhus påslag

Med moms och Myresjöhus påslag blir det ungefär 25000 kr, vilket vi förstått är en ganska blygsam tilläggskostnad när det gäller elen. Vi väntar med fasadbelysning och lite andra saker till senare, dels så att vi slipper påslaget från Myresjöhus och dels för att ha tid att känna in hur vi vill ha det.Under mötet med elektrikern blev vi varse om att vi inte har ägnat någon direkt tanke åt frågan kring eluttag i köket, mer än att det är bra med många. Eftersom vi bara har överskåp i en liten del av köket hamnar eluttagen mitt i kaklet. Först kändes det tråkigt, men elektrikern tipsade om att det finns många snygga eluttag att välja mellan, och efter att ha googlat runt känns det klart bättre. Just nu lutar det åt glasramar:

Uttaget heter Schneider exxact solid glas och bilden är tagen från elbutik.se

Efter mötet med elektrikern träffade vi rörmokaren. Där hade vi färre punkter att diskutera, så det gick snabbt och smidigt. Det vi behöver göra kring VVS är att välja blandare till både kök och badrum. Helst vill vi ha en blandare med utdragbar pip med duschfunktion. Verkar dock vara svårt att hitta en där det går att stänga av duschfunktionen med en knapp - det verkar vara standard att man måste stänga av kranen för att den ska återgå till vanligt läge. Vi ska ta oss iväg till nåt varuhus någon helg för att titta på blandare och passa på att fråga personalen lite.

IMG_4765

IMG_4767

IMG_4768

IMG_4769

IMG_4770

IMG_4771

IMG_4772

IMG_4773

IMG_4774

IMG_4775

IMG_4779

Förra veckan togs byggställningen ner, så nu går det verkligen att se huset som det kommer att se ut när vi flyttar in! Vår byggledare har som mål att vi ska kunna flytta in före jul, även om han inte vill lova något annat än 25 veckors byggtid. Vi hoppas iallafall på en jul i Barkarby!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.