Huset som inte finns längre (och offerten)

För några veckor sen fick vi en offert från vår säljare på Myresjöhus. Själv hade jag många frågor om olika kostnader innan vi fick offerten, så här kommer den utfall någon därute undrar!

Offert från Myresjöhus

Något vi känner från början att vi tänker välja bort är entrétaket för 18.000, vilket känns   orimligt dyrt. Tvättställen i badrummen är vi också osäkra på, men vi vill verkligen veta att vi sparar en del pengar om vi väljer att köpa och installera själva, så vi får kika runt och räkna lite innan vi bestämmer oss.I väntan på att huvudkontoret ska färdigställa våra ritningar så att vi kan träffa HTH för att rita kök åkte vi in till HTH:s butik vid Odenplan för inspiration. Vi är på ett ungefär överens om vad vi vill ha, men köket känns nästan viktigast och svårast i hela huset. Vi gillar ju att laga middagar så köket måste vara praktiskt med mycket arbetsytor samtidigt som planlösningen är öppen så det måste vara snyggt och enhetligt med resten. Dessutom vill vi ha massor av förvaringsutrymme för både livsmedel och köksmaskiner.

Den här bänkskivan tyckte vi båda mycket om. Den är i komposit istället för laminat, så vi får se om vi tycker att prisskillnaden är värd det.

I dagsläget har vi en dubbeldiskho i porslin som är fantastisk, så jag vill definitivt ha en dubbelho även i huset (men inte nödvändigtvis i porslin, utan hellre en underlimmad som denna).

Såhär vill vi inte ha...

Ett sånt här skafferi hoppas vi på att kunna få plats med.

En sån här köksfläkt ska vi INTE ha, även om det förmodligen är den coolaste (men kanske inte snyggaste) köksfläkt jag nånsin sett...

Goda nyheter är att huset som stått på vår tomt nu är jämnat med marken. Äntligen! Vi var ut och "inspekterade ägorna" idag, även om ägorna i dagsläget mest är en lervälling och en slyhög. Det är bara 2,5 veckor kvar tills vi åker utomlands i en månad. Vi hoppas att vi hunnit med att träffa både HTH och inredningsarkitekterna innan dess, men det är kanske väl optimistiskt...

Det ser inte mycket ut för världen en gråregnig dag i november... Johan markerar ungefär var vår tomtgräns går.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.