Tomtägare till 100% och inskickad bygglovsansökan

De två senaste veckorna har varit innehållsrika (och hektiska) på husbyggarfronten då det varit många möten och beslut. Inför slutbetalning av tomten började vi förhandla lånevillkor med olika banker. Valet blev enkelt när Nordea erbjöd oss väldigt mycket bättre ränta och villkor än vår tidigare bank Handelsbanken. Genom att byta till Nordea kommer vi under 2016 spara minst 60.000 kronor. Helt sjukt att det kan skilja sig så mycket! Bankbytet innebar dock att vi fick klämma in några extra möten. I torsdags träffade vi säljarna på banken och genomförde slutbetalningen, så nu är vi tomtägare till fullo!

Tomtägarbeviset!

Inför slutbetalningen har det varit diskussioner om tomtens skick, då vi anser att säljarna inte fullgjort sitt ansvar enligt köpekontraktet eftersom de inte rensat bort allt rivningsmaterial från tomten. Det slutade med att vi håller inne några tusenlappar tills dess att säljarna tar bort det som ska tas bort. Förhoppningsvis och troligtvis sker det inom en månad.Det sista dokumentet som behövdes för att kunna skicka in bygglovsansökan var nybyggnadskartan och den levererade kommunen 1 februari - tidigare än vi räknat med. När Myresjöhus kartritare skulle  rita in vårt hus på nybyggnadskartan visade det sig tyvärr att sidobyggnaden inte fick plats som vi från början planerat. Sidobyggnaden är ett garage som vi inte kommer att bygga förrän om några år. Däremot är det ju bra att ansöka om bygglov för det redan nu, så att vi slipper det krånglet och den kostnaden senare. Efter många mail och beslutsångest från vår sida kom vi och kartritaren fram till att det bästa vore att svänga runt garaget så att det istället står bredvid huset. Där är det ändå lite "dödyta" eftersom det är norrläge och i skugga bakom huset.

Såhär hade vi från början tänkt placera hus och garage.

Såhär blev det till slut. Helst hade vi velat ha hus och garage helt i linje, men vi vill inte flytta huset till vänster eftersom vi då förlorar många kvadrat på baksidan där trädgården ska vara. Vi vill heller inte flytta garaget åt höger för då får vi inte plats att svänga runt med bilen.

Parallellt med alla ovanstående bestyr har vi klämt in ett par möten med vår Myresjösäljare Lars för att göra slutbeställning. Mer om det i nästa inlägg!

Här fick vi bra möjlighet att träna på våra nya signaturer, då vi skulle skriva under varje sida i slutbeställningen.

Nu är iallafall bygglovsansökan inskickad och alla beslut fattade, så nu har vi en hus/tomt-vilopaus på några veckor innan tjälen släpper och vi ska börja rensa och plantera om växter och buskar på tomten.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.