Tomten finns!

Tillbaka i kylan efter några underbara veckor i värmen. Och trots vår semester och julhelgerna har husbyggandet faktiskt gått framåt... Dagarna innan jul fattade Lantmäteriet beslut om avstyckning, och därefter följde egentligen 4 veckors besvärstid. För att snabba på processen kunde vi dock begära förtida beslut, vilket betyder att säljare och samtliga köpare intygar att de inte tänker överklaga beslutet. För detta krävdes skriftligt intyg från samtliga parter. Den 23 december gav vi oss därför ut i den jamaicanska landsorten på jakt efter ett postkontor, då Lantmäteriet inte accepterade inscannade eller faxade intyg. Det visade sig dock att postkontoret (som förväntat) gick på Jamaicatid och att brevet förmodligen inte kommit fram än. Vi skickade därför in ett nytt intyg från Sverige 12 januari och i fredags fick vi besked från Lantmäteriet om att förrättningen gällande avstyckning av tomten äntligen var färdig. Nu finns alltså tomten och vi har fått tillträde till den! Återstår bara att boka in bankmöte och göra vårt livs största överföring så är Barkarby 1:163 helt och hållet vår!

Vi tyckte att en avstyckad tomt var värd att fira med ost och bubbel!

Innan jul fick vi dessutom ritningarna på köket från HTH och vi är supernöjda. På den tomma väggen bakom köksön hoppas vi på att få in ett 35 cm djupt vitrinskåp som jag ärvt och som betyder mycket för mig. Om det väl på plats känns trångt får det bo längre ner i vardagsrummet.

Såhär kommer vårt kök se ut!

I slutet av nästa vecka ska vi träffa inredningsarkitekten Emelie på Whyte Lilja för att prata kakel och klinkers, interiör och exteriör färgsättning och materialval. Vi har nog en ganska klar bild över hur vi vill ha det i huset, däremot har vi svårt att välja utseende på utsidan. Johan vill gärna ha orange tegeltak och jag vill ha blå dörrar. Dessutom är vi överens om att vi inte vill ha ett vitt hus, men gärna ljust och då helst ljusgrått. Däremot vet vi inte hur allt detta blir i kombination, så det är något vi behöver hjälp från en inredningsarkitekt med.

Försöker föreställa oss hur detta hus skulle se ut med orange tak.

Måste säga att det hittills känns kul att bygga hus med Myresjöhus. Bara att det ingår möte med inredningsarkitekt, och senare trädgårdsarkitekt, är ju superspännande och något vi aldrig skulle ha ordnat annars!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.