Villa Ling blir till

Efter ganska många om och men bestämde vi oss för att bygga ett Smart 168. Till en början var vi inne på ett Smart 98+ med oinredd övervåning, men efter att i somras ha träffat arkitekten ute på tomten tänkte vi om. Det blev helt enkelt för svårt att bortse från fördelarna med två hela plan, och alla vi rådfrågade tyckte att vi skulle bygga allt på en gång och slippa dra igång projekt övervåning om några år.För några veckor sedan träffade vi arkitekten igen, denna gång på Myresjös kontor och med vår föreslagna planritning på bordet. Vi hade gjort ett bra grundförslag och tur är väl det med tanke på hur mycket tid vi lade ner på det, men några ändringar och förbättringar gjordes. Vi hade tänkt ha kombinerad groventré och tvättstuga. Arkitektens synpunkt var att groventrén ofta är smutsig och tvättstugan vill man ha ren, det löste vi genom att lägga tvättstugan in i vinkel från groventrén. Vi hade lagt badrummet på nedervåningen en bit in i hallen. Arkitekten påtalade att vi enkelt kunde flytta ut den mot ytterdörren, så fick vi ett fönster i badrummet. Vi hade tänkt ha en walk-in closet i vårt sovrum, men hade endast lyckats få till 3-4 kvm. Tack vare arkitekten fick vi en klädkammare på 7,4 kvm. Halleluja.

IMG_3523

Förvaring har varit viktigt för oss, och med nuvarande planlösning har vi 13 kvm plus de vanliga garderoberna som ingår i standarden.Någon vecka senare kom det första utkastet från arkitekten.

Första utkastet

Bättre bilder på planlösningen kommer senare. Imorgon ska vi träffa vår säljare Lars på Myresjö för att börja prata kostnader för olika tillval m.m.Annars har vi ägnat några söndagar åt att kika runt i Myresjös olika visningshus, för inspiration. Särskilt fokus har legat på just tillval och rumsstorlekar.

IMG_3567

IMG_3525

Vi hann även med en helgpromenad förbi tomten. Nu pågår rivningen för fullt!

Vår nästa adress. Tomten in till vänster.

Snart ett minne blott...

IMG_3561

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.