Ytskikten börjar bli klara.

Senaste månaden har elektrikern dragit all el, rörmokaren dragit alla rör, målaren spacklat och målat väggar och tak och plattsättaren har flytspacklat alla ytor som ska ha kakel/klinkers. Inom någon vecka ska plattsättaren vara klar och sedan levereras snickerierna med bl.a. golv och trapp. Här är bilder sen ett par veckor tillbaka:

Badrummet uppe med ingång till bastun. På vänsterväggen kommer toa och handfat och till höger ur bild kommer badkar och duschhörn.

Allrummet uppe. Bilden är tagen från ingången till vårt sovrum. Till vänster är badrumsdörren och rakt fram är dörrarna till två av sovrummen (som är identiska fast spegelvända). Till höger kommer TV-soffan och bakom bilden finns ingången till vårt sovrum och ytterligare ett sovrum.

Master bedroom. Vår sänggavel kommer att stå mittemellan dessa fönster. Till höger är dörren in till vårt dressingroom.

Övervåningen ur annan vinkel. Dörren till höger är badrummet och hålet rakt fram är trappen. Till vänster om trappen är vårt sovrum och det fjärde sovrummet till väster om det.

Nedervåningen sett från allrummet. Där stegen står kommer trappen att gå upp. Huvudentrén är rakt fram, till vänster om den är dörren till klädkammaren för ytterkläder. Till höger om entrén är badrummet och till höger (mittemot trappen) är dörren till tvättstuga/groventré.

Tvättstugan.

Groventrén, bilden tagen från ytterdörren. Här kommer vi att ha värmepump, städskåp och elcentral. In till höger i vinkel är själva tvättstugan.

För två veckor sen träffade vi plattsättaren och gick igenom våra val. Vi hade tänkt ta tegelsättning i båda badrummen, men ändrade oss under mötet och valde raka kakelrader nere, eftersom det badrummet är litet och raka rader ger ett lugnare intryck. När vi sedan fick offerten på tilläggsarbetet för tegelsättning uppe ändrade vi till raka rader även där. Det kändes helt enkelt inte värt 6000 kr för tegelsättning när vi ändå velat mellan det och raka rader sen början. 6000 kr är såklart en väldigt liten kostnad i det stora hela, men vi har varit noga sen början med att inte låta oss ryckas med av just det resonemanget. Det hade lätt kunnat dra iväg och blivit ett mycket dyrare hus om vi resonerat så.Vi har också valt blandare till kök och tvättstuga. I tvättstugan vill vi bl.a. kunna skölja av en skitig liten hund, så där valde vi en enkel blandare med utdragbar pip. Till köket var det desto svårare att välja. Vi har hört att blandare med utdragbara pipar ofta tappar elasticiteten och att man måste stänga av vattnet för att återgå från duschfunktion till "vanlig" igen. Vi vill inte heller ha en typisk storköksblandare. Till slut blev det denna:

Strand Orust Or 1101. Vi gillar att den är i rostfritt stål så att den passar perfekt med vitvarorna och att man får duschfunktion genom att hålla inne en knapp på handtaget. Plus är också att det inte är en slang som dras ut, utan att hela slangen är flexibel och rörlig, utan att den ser ut som en typisk storköksblandare.

Preliminärt datum för slutbesiktning är 1 december och sedan kontrollbesiktning 16 december. Trist att det måste vara 16 dagar däremellan men vi kommer ändå att vara supernöjda om vi får fira jul i nya huset.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.