Husmodellen vi fastnade för

Rätt vid första ögonkastet

Nu tänkte vi berätta om hur och varför vi valde just Myresjöhus Mästergården som vårat framtida hem. Allt började med att vi var trötta på att bo i lägenhet, vi ville bo på landet och ha mer plats för att umgås med vänner och familj framför allt. Vi var inte speciellt sugna på att renovera heller, ett nytt hus var därför perfekt! Efter att vi beställt hem ett tiotal huskataloger från olika husleverantörer kändes valet väldigt enkelt. Vi fastnade snabbt för just Mästergården, ett snyggt hus med både modern och lantlig tappning. Precis som vi ville ha det! Vi började med en resa till Sollentuna för att kika på huset på en visningsdag, såklart väldigt förväntansfulla! 

 

Alla tankar kändes mer klara efter husvisningen och så var det klart, vi föll pladask för Mästergården som senare skulle bli vår alldeles egen Mästergård. Det vi älskar mest med huset är den öppna ytan upp till nock i vardagsrummet och såklart den maffiga entrén vi valt att lägga till. På orginalritninigen har huset en enkeldörr, vilket vi tyckte kändes alldeles för mesigt på ett stort hus, vi bestämde oss för en dubbeldörr med ett större tak över hela ingången till huset. Det blir fyra stycken 20cm i diameters pelare, vilket känns mer välkomnande. 

Några ändringar vi bestämde oss att göra invändigt var att utöka badrummet på övervåningen till några kvadrat större, det gjorde vi genom att plocka bort klädkammaren. Då fick även ena sovrummet några kvadrat extra. Vi vill såklart ha en klk med, vi har därför valt att göra om rummet intill vårat sovrum till en stor sådan. 

Även trappan fick sig en uppgradering för att kunna få plats för en dubbeldörr och en rymligare hall. Som ni kanske ser här på ritiningarna (svårt att se upptäckte vi nu, men dem är flyttade ca 20 cm åt varje håll) är att vi flyttat de stora fönstren i mitten av burspråket för att få plats med en TV och lite luft på sidorna av den. Sist men inte minst lade vi i sista sekund till liggande panel istället för lockläcktspanel (stående). 

 

 

Entréplan i orginalritning.

 

 

Entréplan i vår ritning. 

 

 

Övervåning i orginalritning.

 

 

 

Övervåning i vår ritning.

 

Vi känner oss sååå nöjda med alla våra val och ändringar, även om det har varit svårt och utmanande. Men vår säljare Micke på Kalmarkontoret har varit fantastisk och hjälpt oss enormt mycket, såklart! 

Det var nog allt vi ändrat på planlösningen, i nästa inlägg lovar jag att visa er och bertätta allt om vår husleverans. Vi har inte riktigt fattat det ännu, men igår fick vi vårat alldeles egna drömhus. Vad vill ni att vi skriver om mer? Tipsa oss gärna på vår instagram @mastergardsbygget. 

 

Kram från oss! 

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.