Välkomna till vår Mästergård!

Hur allt tog sin början

Vi är så glada att få chansen att blogga här, att kanske få insperera er till erat alldeles egna drömhus. Innan vi startar med allt som har med bygget att göra tycker vi att ni ska få lära känna oss lite, häng med!

 

Vi är Elin snart 24 år och Andreas 29 år och bor i en liten liten ort utanför Vimmerby i Småland kallad Djursdala. Vi visste tidigt att vi inte var några storstadsbor och bestämde oss för att leta tomt här i Småland. Sagt och gjort frågade vi skog och markägare om dem var intresserade av att sälja. Vi hade tur, jackpot efter första förfrågan. 

Kraven vi hade var att ha några grannar omkring oss eftersom en av oss (Elin) är lite mörkrädd, det finns mycket mörka skogar här omkring. Det skulle kännas skönt att inte vara helt ensam när en av oss jobbar. Ett annat önskemål var såklart en fin och mysig tomt med härlig omgivning, gärna utsikt och lite skog. 

Vi hittade som sagt tomten ganska fort efter att vi börjat leta, vi skrev papper med ägaren och skickade dem betalningen. Och såklart lite Lantmäteriärenden. Vi ÄLSKAR tomten som är på 2000m2 och ligger vackert på en höjd med utsikt över dalens alla åkrar, vi skymtar även närmsta sjön på höstkanten när löven börjat falla. 

Här ser ni tomten precis innan vi började shackta av matjord och allt gräs. Det är som ni ser en stor äng. Här har kossorna strosat runt flera somrar. 

Andreas planerade tydligen redan här vart trekammarbrunnen skulle placeras, idag är den faktiskt nedgrävd just där han pekar. Här var vi förväntansfulla och drömmandes om hur huset skulle vara placeras. Var tomten tillräkligt stor? Ska vi ha dubbelgarage? En pool måste vi ju ha där på baksidan med?! Många drömmar, som vi tänker förverkliga tillsammans med Myresjöhus. 

Efter sommaren 2019 började allt fix med tomt, vi har sån tur att Elins pappa, farbror och kusin är skickliga gräv och lastbilsförare, dem har hjälpt oss något enormt. Vi är så tacksamma för hjälpen. Det har såklart varit en lättnad att slippa hyra in maskiner för detta, det sparar vi mycket på. Vi vet också att dem tycker det är kul och hjälper gärna till med allt. Ivrigt började dem shackta av tomten och jämna ut ytan. Här ser ni två grävkillar i full fart en lite murrig höstdag förra året.

Innan vi började vår husresa var vi ganska förvirrade, hur börjar man?! Men vi är så så glada att vi tog kontakt med just Myresjöhus, dem har varit hjälpsamma sen dag ett. Vi for till Sollentuna för att kika på visningshus och fastnade för modellen vi kikade på direkt. Men mer om det imorgon, då kommer inlägg nummer två. Följ oss gärna även på instagram @mastergardsbygget. 

Bjuder tills sist på en härlig höstbild från tomten. Älskar denna! 

Ha nu en fin torsdagkväll! 

 

 

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.