Taklagsfest, elmöte, beslutsångest m.m.

Tiden den går och vi har haft en liten svacka i bygget pga väldigt tråkiga omständigheter, men kände att det får bli en liten uppdatering trots allt. Däremot blir det inga bilder idag då vi inte har tagit några på ett par veckor nu.


Alla takpannorna är på plats, ramen till den saknade bakväggen har kommit. Tyvärr upptäckte jag att det var en liten grej som var mosad på den. Det är väl sånt vi ska vänja oss vid verkar det som... Ännu är den inte monterad. Det har kommit ett nytt grannhus, så snickarna har flyttat dit ett tag nu.


För några veckor sedan hade vi taklagsfest. Det verkade vara uppskattat och det var trevligt att få träffa de flesta av de som ska vara med i bygget av huset.


Har i veckan tagit beslut om kakel och klinker. Ångest! Vi har hela tiden haft en relativt klar bild över vilken typ vi vill ha, men när det väl kommer till kritan så finns det ju tusen olika varianter av samma typ. :-) I-landsproblem. Det svåraste beslutet är kökskaklet. Det har jag värsta ångesten över. Vi är helt överens (efter visst velande från min sida) om att det ska vara svart högblankt, men vilken storlek och vilken fog är svårare... Hjälp! Som sagt - I-landsproblem. :-) Har sett ett jättefint kakel i ett hus som jag går förbi ibland, men jag har inte sett något liknande i butiken. Vi får se, innan veckan är slut ska vi ha bestämt oss. Kommer nog gå bra med tanke på att T kommer hem först på lördag och på söndag åker vi iväg igen båda två - fast på olika håll. =o)


Elmötet förra veckan gick bra. Tror vi kommer göra lite justeringar dock från det vi kom fram till med elektrikern. Väntar även på en prisbild från honom...ser inte så mycket fram emot den. Måste ta beslut om hur ytterbelysningen ska se ut och var den ska sitta. Det lutar åt att vi kommer ha väggbelysning som är riktad neråt i alla fall.


Även målaren är det dags att kontakta. Ska börja spana lite efter någon fin tapet. Överlag kommer vi ha vitmålat i hela huset, men funderar på att sätta någon fond någonstans i huset också. Känner jag oss rätt så kommer det bli en inte allt för vågad - kanske att vi slår till med en mörkare grå. Hm...så roliga är vi! Haha!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.