El-funderingar

Nu är det dags att bestämma sig för vilka ändringar vi ska göra på elritningarna. Vi har funderat ganska länge men i veckan är det dags att skicka iväg ritningarna till elektrikern och få veta vad kalaset kommer att kosta.

Jag har varit helt besatt av belysning under de sista veckorna och under förra veckan gick jag in på Ljusglimten i stan för att kolla in lampor. När jag pratade med en säljare där fick jag veta att dom erbjuder en tjänst som innebär att dom hjälper till med ljussättning av hus (inklusive besök i huset). Det kostade bara 2000 kr vilket jag tycker låter väldigt prisvärt. Men det fanns inte en chans att dom skulle hinna hjälpa oss med så kort varsel så istället var jag där ca 45 min i Lördags och pratade med deras belysningsexpert Mathias.

Vi gick igenom ritningarna och jag berättade hur vi tänkt. Han kom med massor av bra tips och det bästa var att han avrådde från inbyggda spots. Jag har velat hit och dit och nu fick jag bekräftat att jag tänkt rätt med att istället kolla in en skena med spots eller något annat för att lysa upp hörnet bakom matsalsbordet.

Det enda som var lite jobbigt var att han absolut tyckte att vi skulle bygga in spots i fönsternischen. Vi som bestämt att vi inte ska göra det. Hmmm… nu måste vi kanske kolla vad det kostar iaf. Det är ju trots allt väldigt snyggt och kanske ångrar vi oss om vi inte gör det.

Det känns jätteskönt att ha pratat med ett proffs och fått bekräftat att vi inte tänkt helt galet. Nu återstår det att se om vi kan hålla oss inom budgeten…


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.