3. Standard vs Tillval

Alla familjer som bygger ett Myresjöhus är nog vid detta laget väldigt bekanta med frasen ’’Standard eller Tillval’’. Vad detta betyder är att när du köper ett hus från Myresjöhus är offerten med standard val till huset såsom fasad, golv, badrum etc inkluderat. Om man vill ändra från standard utgångspunkten så kan man välja från en lista av andra standard alternativ (vilket betyder att d redan är inkluderade i kostandskalkylen) eller så kan man välja från en lista av s.k tillval. Detta betyder oftast att det är lite högre kvalite på produkten och att man får valet att skräddarsy sitt hem ytterligare.

 

För att välja dessa exteriör- och interiördetaljer så träffade vi Chatarina som jobbar som inredningsarkitekt för Myresjöhus. Vi spendade en eftermiddag på deras kontor i Stockholm och detta var en väldigt trevlig upplevelse där vi fick personlig hjälp och chansen att ställa de frågor vi hade.

Chatarina visade oss prover på golv, klinkers, väggfärger, kakel och köksluckor etc. Vi höll oss till standardvalen för de flesta detaljerna eftersom de passade perfekt för oss och kvaliten var hög. Vi valde ett stengolv till både huvud- och tvättstugeentren för att undvika slitskador på trät som kommer från grus och liknande som man drar in under skorna. Stenskivorna var superfina i grått och heter ’’ Härjedalen Grå’’. Vi valde en slätare skiva för huvudentren och en mer grov för tvättstugan som heter ’’ Kustgranit Ljusgrå’’. Eftersom vi har golvvärme så behöver vi inte heller oroa oss för att det ska bli kallt av detta golvval.

 

Till badrummen valde vi ett vitt diskret kakel men till det stora badrummet på övervåningen valde vi en större kakelskiva i vitt, ni kan se nedan ungeför hur vi tänker oss.

 

 

Där vi valde att lägga extra pengar och uppgradera var på golvet både på under och övervåning. Vi valde ett 2-stavsgolv som hette Ek Verona med mattlack och smälter in väldigt fint eftersom plankorna i sig är väldigt långa och det ett bättre intryck med den öppna planlösningen.

 

 

Nedan kan ni se några av valen vi gjorde p[ Chatarinas kontor och hur de passar ihop (golvet uppgraderades till Verona vilket inte är på bilden).

 

Eftersom de flesta mötena har skett digitalt hittills då vi bor i London så var denna upplevelse väldigt givande och gav oss en bättre insikt i valen vi gör och hur det en dag kommer att se ut.

 

När vi var klara med mötet och besluten hade tagits skickades detta över till Myresjöhus så att de kunde läggas till i kalkylen och beställas av leverantörerna. Nästa steg var att designa köket och tvättstugan med hjälp av HTH. 😊

 

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.