4. Kök och Tvättstuga

Att designa köket och tvättstugan i vårt Myresjöhus var nog en av de roligaste momenten i processen. Vi jobbade med Andreas på HTH för att ta fram en stil vi tyckte om. Det började med att gå igenom HTHs köksstilar i deras online katalog. Vi valde en ljusare stil med skåp av New England stil för att passa in med resten av huset. Tanken är att designa hela köket i vitt och sen bryta av detta med färg på detaljer som man kan byta ut enklare genom åren.

Vi utgick ifrån designen på vår husmodell Ängsö eftersom vi älskade den stilen, se nedan.

En av de detaljerna vi ville uppgradera dock var köksfläkten. Vi ville inte att man skulle behöva luta sig runt fläkten för att se gäster eller barn när man står och lagar mat, att ha någonting som blockerar utsikten går emot hela iden om en öppen planlösning tyckte vi. Vi diskuterade våra alternativ med HTH och bestämde oss för att satsa på en integrerad fläkt. Detta betyder att man bygger in fläkten i taket för att behålla rymden över köksön.

Som ni kan se på bilden ovan så är köket designat nästan exakt likandant som i katalogen men med mindre ändringar såsom fläkt och köksluckor etc. Standard köket för Ängsö modellen hade inte heller ett stort fönster i mitten som ovan utan ett flera mindre. Vi tycker det är värt att uppgradera till ett stort fönster i köket så att det både släpper in mer ljus och låter en titta ut i trädgården medan man står och diskar etc.

När det gällde bänkskivan i köket så var detta faktiskt en av de svårare valen att göra. Vi hade först tänkt ha en skiva av massiv ek men eftersom det materialet inte är fläckbeständigt och repar lätt så valde vi att köra på ett annat material. Tanken på rödvinsfläckar och barn som hackar med bestick i skivan räckte för att rättfärdiga en dyrare skiva som skulle hålla bättre i längden. Vi besökte HTHs butik vid Odenplan för att kika på lite skivor och efter en del fram och tillbaka valde vi en skiva som hette Turbine Grey.

Ett tips som vi fick från en annan kund till Myresjöhus var att beställa en smalare köksskiva, detta är inte bara billigare utan kan också se lite mer elegant ut i köket. Vi satsade på en skiva på 20 mm istället för standarden som var 40 mm i tjocklek. Hoppas detta kommer se bra ut i köket, kommer lägga ut bild så fort den har blivit monterad.

Ett annat val som behövde göras under dessa möten var vilket vitvarupaket vi ville ha. Det fanns några standard varianter och några man fick lägga till om man ville ha nyare modeller eller större induktionshäll etc. Vi uppgraderade vårt kökspaket för lite bättre vitvaror och blandare etc.

När det kom till tvättstugan så var det inga jättesvåra val utan mer vart vi ville ha tvättmaskin och torktumlare etc. Golvet till tvättstugan hade vi redan valt tidigare i grått sten. Nedan är vår layout.

Jag tror att designa kök och tvättstuga var extra kul eftersom vår lägenhet i London har ett minikök utan plats för att laga mat etc. Att få designa sitt drömutrymme hjälper definitivt vår situaton med att vi nu har något så här fint att se fram emot om några månader. Jag känner mig så färdig med att äta middag en meter vårt tvättställ. 😊

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.