En massa inköp och lite julebilder...

Jag ser det snöar, jag ser det snöar... det var ju roligt - ett tag!


Ja, oj vad vi har fått mycket snö. Kunde idag konstatera att sittdelen på bänkarna de har ute på dagis (av typen vanliga parkbänkar) bara är 5-10 cm från marken nu (jämfört med ca en halvmeter), så mycket snö är det här. Undrar just hur det blir när allt ska smälta bort... Först en isbana, sen en sjö och därefter en lervälling?!


Trots allt njuter vi enormt av all snö och försöker hinna med att vara ute så mycket som möjligt. Däremellan har vi tagit tag i några olika saker rörande huset. Och allt vi gör minskar tjockleken på plånboken...


Under mellandagarna gjorde vi ett ryck vad gäller möbler till allrummet på övre plan, som än så länge bara bestått av en TV-bänk, några små bokhyllor (längs vår halvhöga vägg som vetter ner mot trappen) och ett lektält för barnen. På Mio investerade vi i såväl soffa, soffbord, matta och en Big bag (som det hette, ser ut ungefär som Fat boy, men det är Mios eget märke). Ja, och där gick en del av sparkapitalet snabbt iväg... Soffan är svart och heter Modern living och trots att vi bestämt oss för en relativt liten soffa blev det en stor. Stora soffor lockar liksom mer när man tittar på dem i butik... Soffbordet är i 50-tals stuk och heter Valetta. Det är vitt med en glasskiva på, delvis frostat, delvis klarglas. Inte alls som vi hade tänkt oss här heller... Men det var riktigt snyggt, så det fick det bli.


Inte nog med dessa utgifter, vi har också haft ett solskyddsföretag här som måttat alla våra fönster och som vi slutligen har beställt allehanda gardiner till samtliga rum från. Och det är

inte

billigt. Men nödvändigt. Lamellgardiner (vita) till vardagsrum och allrum, mörkläggande rullgardiner (vita) till alla sovrum, vita mer genomskinliga rullgardiner till gäst-/datarummet samt vita nästan randiga rullgardiner (som släpper genom lite solljus och som gör att man också kan se ut) i köket och vid matplatsen. Ska ta bilder och lägga ut när vi får dem på plats om några veckor. Företaget heter Amex Solskydd och verkar väldigt duktiga och seriösa, så det känns riktigt bra (än så länge).


Härutöver har vi också beställt en spegel till vårt dressing-room. En stor (190*70 cm) som ska stå på golvet. Den har tyvärr blivit försenad många veckor pga allt snöoväder som är i hela Europa (den ska skickas från södra Frankrike).


Som om det inte var nog bestämde vi oss för att redan nu boka några resor. Vi började med att bokade årets julresa som går upp till Norrbotten - ja, ni må tycka att vi är galna som redan börjar tänka på julen, men faktum är att det faktiskt är nödvändigt, då det redan nu är relativt knapert med billiga biljetter till Kallax/Luleå under julen 2010. Det var inte många avgångar att välja på om man inte vill betala skyhöga priser. Därefter blev det sommarresan - till samma exotiska resmål - Norrbotten! Och sist slog vi till med en höstresa till Tunisien. En vecka i september till ett all-inclusive-hotell på Tunisiens ö Djerba - nice!


Och numer varvar vi middagarna med nudlar, blodpudding och havregrynsgröt... ;-) Skämt åsido, nu får vi verkligen ligga lågt ett tag och inte ta på oss spenderbyxorna!


Medan vi väntar på möblerna och ni väntar på lite bilder på desamma får ni hålla tillgodo med några bilder på våra barn under julen...Tomtenissen som väntar på att julen ska dra igång...Julklappsinslagning dan före dan...En förkyld tomte- ja, vad heter den kvinnliga varianten av tomtenisse? För alla kan väl inte ha varit män?! Tomtetyra?!Hur länge ska man behöva vänta till julafton!?Julgransklädning.
Äntligen julaftonsmorgon och man får öppna de första julklapparna. Här prövas den första - hockeyhjälmen!Ännu ett nöjt barn öppnar julklappar...Och här prövas andra julklappar - princessklänning och pippiparaply!Alvin "bygger" mer än gärna ihop Tyras nya docksäng.Voila´!Julfin på julaftonMor och dotterGlad, spänd och förväntansfull!Far och dotter.


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.