Friska barn och skadade thujor

Här blir det rena ketchup-effekten med bloggande! Inga nya inlägg på mer än ett halvår och nu två inlägg samma dag... :-)


Jag har legat nedbäddad i influensan i 4 dagar och det börjar vara rätt tradigt nu... Samtidigt orkar man inte göra något ansträngande, för då blir man helt slut. Försökte vattna blommorna idag i hela huset, och det tog nästan knäcken på mig. Var tvungen att vila i soffan länge efteråt. Vet inte om det var själva vattningen i sig eller om det var att gå uppför trapporna som var värst, men det gör detsamma, resultatet var lika illavarslande vilket som.


Även under denna sommar var vi tvungna att vattna gräsmattan en hel del, det är ju bara sommar nr 2 i ordningen och den kan behöva lite hjälp på traven för att den ska bli riktigt bra.Att behöva vattna jämt och ständigt kan kännas rätt träligt emellanåt, men när man har pigga och glada barn som lyckliga springer runt i vattenspridaren varma och soliga sommarkvällar med allehanda utstyrsel blir den känslan som bortblåst. Barnen har under flertalet sommarkvällar sprungit i badkläder, regnkläder, med och utan paraply, med hinkar, simglasögon, ja till och med med snorkel, cyklop och simfötter.


Bakom barnen och vattenspridaren skymtar vårt land, där vi främst har jordgubbar (kanske 25-30 plantor), men även 2 vinbärsbuskar, 2 krusbärsbuskar, 2 blåbärsbuskar, 1 physalisplanta, 1 jordärtskocksplanta. Rabarbern har av någon outgrundlig anledning dött!


Thujorna som vi planterade i början på maj tog sig ordentligt under sommaren. Vi var relativt flitiga på att vattna och vi gödslade också en gång. Däremot var det ett antal thujor som blev helt bruna och torra. Och man kunde se att barken spruckit längs med stammen. Det såg ut som på bilderna nedan.

Vi hörde förstås av oss till Plantagen där vi köpt thujorna, och det var tack och lov inga problem att komma och få nya. De hade sett sådana bilder på thujor förut och sa att det berodde på att odlaren av thujorna (som sen levererar till Plantagen) hade plockat upp dem för tidigt på våren. Då finns det tydligen en risk för sprickbildning längs stammen. Skönt i alla fall att det inte var några problem att byta de spruckna till nya.


Nu blir det nog inget mer inlägg idag, men möjligen imorgon eller i alla fall närmsta veckan, med tanke på att det är en bit kvar att vandra till flunsan är borta...

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.