Imorgon flyttar vi in!!!

Efter ett drygt år av oändligt många val och lika många beslut, många flyttar och tillfälliga boenden med logisitik på ryggbrytande hög nivå, många funderingar och stundtals ångest över om vi gjort rätt, valt rätt och tänkt på allt som måste tänkas på.


Imorgon är det nu ÄNTLIGEN dags för oss att flytta in i vårt nya underbara Oktavhus. Det är faktiskt svårt att beskriva de känslor man känner nu, mer än att det ska bli fantastiskt!


Något som man kan vara säker på är att det är helt säkert att vi

inte

tänkt på allt. Det är fullkomligt omöjligt. Har man inte gjort en sådan här resa tidigare är det inte möjligt att tänka rätt vid precis alla tillfällen, tänka rätt på alla detaljer och göra allt på bästa sätt. Det vi i alla fall kan konstatera är att vi gjort det bästa möjliga utifrån vad vi kunnat och utifrån den information vi haft tillgång till vid respektive beslutspunkt. Därmed inte sagt att vi inte skulle göra på annat sätt om vi byggde hus igen (Gud förbjude!). Det finns massor av saker vi lärt oss och massor av erfarenheter vi har tagit till oss. Vi ska försöka samla oss ihop några tankar och do:s and don't:s så småningom, som kanske kan vara till hjälp för andra som är i startgroparna för att bygga hus.


Under veckan som gått sedan kontrollbesiktningen har hantverkarna haft på sig att åtgärda de fel och brister som uppkommit, och imorgon kl. 12 då vi har slutbesiktning ska allt vara klart och vi får nycklarna till huset (efter det att sista lyftet är betalt). Och förhoppningsvis dyker inga nya överraskningar upp!


Just nu är det därför mycket tankar som snurrar samtidigt i huvudet, många av praktisk karaktär. Var har vi alla saker som kan behövas de närmsta dagarna? Vilka kläder behöver vi de närmsta dagarna och var finns de? Det ska ju bli både sol och regn. Vilken mat ska handlas och när ska det hinnas med? Och var finns all köksutrustning? Vi packade ju ner den i oktober, innan vi flyttade in i den färdigmöblerade 2:an på Söder... Vad är mest kritiskt som vi kan behöva låna av svärmor till vi hittat igen våra egna? Några lampor kan ju vara bra att ha när det blir mörkt på kvällen, i synnerhet i barnens rum, men var är de?


Samtidigt som många tankar snurrar kring husflytten har våra barn börjat skolas in på dagis idag. Tyra (1,5) för första gången och Alvin (4) för tredje gången. Dessutom är det markarbetare som ska börja jobba på tomten, leveranser från IKEA och smarthem.se som ska passas, leveranser från Kakeldax och K-rauta som ska hämtas, Maria som har fullt upp på jobbet, och slutligen Joakim som börjar nytt jobb på måndag. Nåja, det ska nog gå bra till slut!


:-)


Varför har inte dygnet inte fler timmar?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.