Kontrollbesiktning avklarad

Efter ett tre timmar långt möte var kontrollbesiktningen i onsdags äntligen avklarad!


Vi hade en väldigt noggrann besiktningsman, vilket kändes förtroendeingivande och bra. Han gick väldigt noga igenom vart och ett av rummen från golv till tak samt utsidan av huset. Han förde protokoll och förde ner varje liten detalj, vilka alla (om vi inte kom överens om annat) ska vara åtgärdade till slutbesiktningen som sker nästa onsdag.


Generellt var det ett antal mycket små fel/brister, det kunde handla om att något eluttag satt på fel plats eller att det skulle tas bort silikon som runnit ut i fogarna på golvet i badrummet. Däremot var det en lite större sak, vilken vi skriver om lite längre ner...En förväntansfull Joakim innan besiktningen.Tyras rumBadrum på övervåningen. Vi kommer själva sätta upp beslyning ovanför spegeln efter slutbesiktningen (får ju inte ta in något eget i huset innan vi fått nycklarna).Vedum kommod - valnötVår vägghängda toalettstol på plats. Klinker Arena Nero på golvet och kakel Oregami vit (18*36cm) på väggarna. På väggen rakt fram kommer vi sätta upp ett högskåp från Dansani (Luna) i valnöt.Till höger om den lilla hyllan kommer vi sätta in ett badkar (standard), plus eget duschset.Duschutrymmet med mosaikväggen (mosaik BM grey).Vet inte om jag behöver kommentera detta, men det är trappan...I allrummet med vårt sovrum rakt fram. Det största felet som framkom (och jag hoppas och tror verkligen att det inte framkommer några fler eller andra på onsdag) var att den lilla väggen mellan den halvhöga väggen och vår sovrumsdörr var ca 20 cm för liten! Och vi som skulle ha låga bokhyllor stående mot den halvhöga väggen och en garderob till höger om dörren inne i sovrummet... och det fick inte plats! Det visade sig att vi och snickaren fått olika ritningar. Snickaren hade byggt exakt enligt hans ritning, medan vi hade en annan... Myresjöhus hade således missat att skicka oss samma ritningar. Vi förstår självklart att det blir en del jobb med detta (både för snickaren, målaren och elektrikern), men vill verkligen kunna möblera som vi tänkt, så vi bestämde oss för att få det ändrat enligt vår ritning. Det kändes förstås lite jobbigt, men vår eminenta snickare skulle fixa detta redan dagen efter, vilket känns jätteskönt!Nu är tapeten som i vårt sovrum uppsatta. Den blev så snygg på plats, vi känner oss supernöjda med den.Sovrummet


Även tapeten i vardagsrummet är klart. Och kaminen på plats.Kamin Contura 550.Lite svårt att få en bra bild på tapeten, men här är ett försök till någorlunda närbild...Diskhon och kran på plats, respektive sticksen på väggen.Siemens spis och Thermex fläkt.Jaha, så kommer vi då till vårt "fulrum" - tvättstugan! Vem kunde väl ana att man var tvungen att ha så här mycket rör och ledningar och annat som gör att det ska se så fult ut? Det är rör till värmepumpen, vattenmätare,, multimediacentral, golvvärmefördelare mm... Och inte får man täcka för allt heller, även om det är det man skulle vilja. Vår snickare föreslog dock att man kunde sätta en bänkskiva ovanpå alla rör och mellan städskåpet (som är till vänster i bild) och väggen (till höger) och använda den som arbetsbänk. Han erbjöd sig dessutom att köpa in den och sätta upp den, vilket vi köpte direkt. Det fanns inte särskilt många alternativ heller. Det som händer nu är att alla småfel (och det större) ska fixas till nästa onsdag då vi har slutbesiktning av huset. Därefter får vi nycklarna och huset är äntligen vårt! Nä, nu måste jag lägga mig, vi ska upp tidigt imorgonbitti för att åka till Kalix och hämta våra små söta hjärtegryn till barn som varit hos mormor och morfar själva en vecka!


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.