Semesterblöta...

Efter några otroligt varma och soliga (och rätt sega) arbetsveckor var det så äntligen dags för den efterlängtade semestern. Sällan har behovet av semester varit så stort som i år. För att göra någon slags summering av halvåret som gått, och varför inte en summering av året som gått sedan förra semestern när man ändå summerar (jag har någon sorts ”tycke” för summeringar, tycker om att summera dagen, veckan, semesterresan, semestern i allmänhet, festen m.m.), så kan vi konstatera att det varit ett relativt intensivt år.


För bra precis ett år sedan, under en regnig bilsemester på Irland, bestämde vi oss för att slå till och bygga hus – självklart efter en del våndande och funderande fram och tillbaka. Väl hemma från Irland ringde vi den säljare på Myresjöhus vi haft kort kontakt med innan resan och meddelade att vi bestämt oss för att köpa en av de tomter de hade i Täby kyrkby och bygga det som snart är vårt inflyttningsfärdiga Oktavhus.


Sedan dess har det varit en resa, som både känts lång och kort, jobbig och lätt ­samtidigt. Det första halvåret hände i princip ingenting synligt med huset, det var mest pappersarbete och kontakt med kommunen (nybyggnadskarta, bygglov etc.) men också den relativt långa och ibland komplicerade process med att göra alla val till huset, den så kallade slutliga beställningen. Det gällde att välja såväl stora som små saker; kamin eller inte, köksluckor, fläkt, vitvaror, badrumsinredning, duschset, blandare, storlek på fönster etc.


Men efter årsskiftet, då man började arbeta med att ta ner alla träd på tomten, har vi för varje besök ut till huset märkt att det hänt saker. Samtidigt har det under våren varit många nya val som ska göras. Antalet eluttag och dess placeringar, antal spottar och dess placering, kakel, klinker och färg på fogar för dessa, målarfärg eller tapeter på väggarna med mera.


Det har verkligen varit jätteroligt att se hur huset växt fram sakta men säkert. Och nu är det inte långt kvar – 7 veckor till inflyttning!


Under tiden försöker vi mest sysselsätta oss med det mesta och inget särskilt för att få tiden att gå så fort som möjligt. Samtidigt som man ju inte vill att sommaren ska försvinna alltför snabbt heller…


Sedan en vecka tillbaka har hela familjen semester och vi har åkt upp till vår andelsstuga i Sälen för att vara här i 2 veckor. Passar på nu när vi ändå inte har något eget boende… Vid månadsskiftet juni/juli flyttade vi ju ut från vår andrahandslägenhet på Söder som vi bott i sedan 1 november, och flyttade istället temporärt in till barnens farmor, där vi ska bo fram till dess att huset är inflyttningsklart.


Ibland pratar man om varannandagsväder men här har det varit varjedagsväder – regn – varje dag. Och med alla sorters regn: störtregn, hällregn, duggregn, dimregn, ösregn, finregn. Regn rakt uppifrån och från sidan. Det har med andra ord regnat.


Tur att vi haft lite besök under vår första vecka här. Huset blev nästan fullt när Patrik, Jennifer och Isabelle samt Helena med barnen Jimmy och Jonathan kom samma dag som vi kom upp. Några dagar senare kom barnens mormor Ingegerd och Hans med hunden Douglas hit. Nu är huset tomt och i detta ständiga regnande är det på gränsen till långtråkigt.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.