Snart kontrollbesiktning!

Efter 4 veckors semester återvände äntligen hantverkarna till vårt hus. Hade i förra veckan en träff med våran supersnickare Anders för att diskutera de sista små besluten. Var ska handtagen på köksluckor och kökslådor sitta? Hur långt från under-, över- respektive sidokanten? Var ska brandvarnarna sitta? Var ska handtagen till kommoderna i badrummen sitta? Och jag som trodde att vi tagit alla beslut som man kunde ta...


Det var i alla fall hur kul som helst att vara inne i huset, för nu är det verkligen inte mycket kvar som ska göras innan inflyttning. Det som hänt sedan sist vi var in i huset var att kaminen kommit på plats, nästan alla lister var uppsatta, köksön var på plats, alla innerdörrar och skjutdörren mellan vårt sovrum och klädkammaren var uppsatta, tvättbänken och alla blandare var också uppsatta. Det som saknas nu är 2 fondväggar med tapeter (är riktigt nervös för att en av dem inte ska kännas så bra, men nu orkar jag inte ändra, det får vi väl göra sen om det skulle visa sig fult...), vitvarorna (dessa sätts inte in förrän timmarna innan vi flyttar in, pga stöldrisken), ytterbelysning som våran snälla elektriker lovat montera fast, några kontakter och dimrar, värmepannan och städskåpet. Säkert några saker jag glömt, det är svårt att hålla reda på exakt allt... Härutöver tillkommer förstås en hel del saker som vi själva beställt och som inte får tas in i huset förrän efter slutbesiktningen och vi fått nycklarna. Det gäller garderober, badkar, duschset, duschväggar och badrumsbelysning (ovanför speglarna).


Kontrollbesiktningen sker redan nu på tisdag (den 18/8) och då ska allt vara klart (med undantag av vitvarorna). Därefter ska det bara arbetas på sådant som "är fel" eller "saknas" fram till slutbesiktningen som sker 8 dagar senare, dvs den 26/8. Det är alltså bara knappa 2 veckor kvar till inflyttning - gissa om vi längtar!?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.