Våren är i antågande


Våren var lika efterlängtad som alla tidigare år...


Efter vår tur till Sälen dröjde det inte många veckor förrän de första vårtecknen började synas. I mitten av maj var vår rödvinbärsbuske full i knopp och man kunde verkligen se hur mycket vinbär det kommer (förhoppningsvis) att bli.


Även vår häck, bärhäggmispel, blommade otroligt vackert under samma tid. Häcken blommar fina vita blommor under några veckor på våren/försommaren. Vi har nu planterat bärhäggmispel längs med tre av tomtens fyra sidor. Längs den fjärde har vi thujor (brabant), en friggebod och garaget.Vårt hus i kvällssolen i maj. Vinbärsbuskarna kan skymtas i förgrunden.Äppelträden började precis att blomma, eller åtminstone knoppa sig, i mitten av maj.
Häcken längs med vår gränd.Magnolian var det första som blommade när våren kom, så här har den i princip helt blommat ut.Nedanför vind- och insynsskyddet, som vi kämpade med att olja, grundmåla och måla hela förra sommaren, gjorde vi i början av sommaren en liten blombänk där vi satte 4 olika sorters klematis som kan klättra upp längs skyddet. Vi gjorde den med hjälp av kantstenar i betong längs tre sidor och satte vanliga stenar (några av de 1000-tals vi grävt upp på olika ställen på tomten) längst bak mot altankanten, så att inte all gjord rinner ner under altanen vid vattning.Några dagar senare har äppelträden slagit ut i full blom, i alla fall 2 av de 3 äppelträden som blommar. På den tredje är det oerhört klent med blommor, trots att trädet i övrigt verkar må väldigt bra.Maken är ute på en av många inspektionsrundor runt tomten, här längs den från i höstas nyplanterade häcken och det då nysådda gräset.I våras bestämde vi oss också för att köpa ett till träd, så att det händer något i trädgården. Det kändes lite roligt att ha något som växer ordentligt på höjden, inte bara buskar och mindre äppelträd. Så vi köpte en näverhägg på Åkersberga växtförsäljning, som för övrigt har en otroligt hjälpsam och kunnig personal. Näverhäggen brukar beskrivas ungefär så här: Snabbväxande, ståtligt, praktfullt träd, ofta flerstammigt. Barken är honungsgul och flagnar dekorativt. Ett smycke i trädgården, särskilt vintertid. Tåligt träd utan stora anspråk.


Det där sista passar oss utmärkt!Vi gjorde också en till liten blomlåda av alla våra naturstenar som vi har över från allt grävande. Detta på en plats där vi har en bergsknalle som går som en ås just under jorden, vilket gör att det är svårt för gräset att växa just där.I den lugnaste av vårkvällar när vi satt ute på altanen och njöt av kvällssolen kom Darth Vader ut med sitt lasersvärd...Men lika snabbt som han kom svepte han sin mantel och drog igen...

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.