Vår landsbygdsdröm!

När Myresjöhus kontaktade oss och frågade om vi ville blogga om vår husbyggnation hos dem här på Myresjös sida blev svaret ganska snart ett Ja! Att själva kunna få dela med oss av vår husresa och förhoppningsvis få inspirera andra så som vi inspirerats.

Vi börjar med att presentera vilka vi är. Vi är Erika 32 år och Johan likaså 32 år, två stycken sportnördar. En brandman och en ingenjör som numera bor i en lägenhet i centrala Värnamo men ska bygga nytt på den småländska landsbygden. Vår landsbygdsdröm ska bli sann! Vi styckade av en skogsbit från Johans föräldrar närmare bestämt ca 6000 kvm. Vår tomt är verkligen helt underbar och kommer passa oss utmärkt. Huset kommer ligga mitt på en naturlig höjd på tomten där vi får fantastisk utsikt över både åkermark och skog.

 

Johan har som liten redan byggt ett hus på vår tomt för närmre 25 år sedan..
Men detta kändes en aning trångt och en gnutta omodernt..

 

Vår resa började med tomtval och allt där till hösten 2019. Huset valde vi ganska snabbt efter att vi resonerat oss igenom till ett 1,5 plans hus. En av oss närmre bestämt Erika fann huset på Myresjös hemsida efter att sökt runt efter fina hus. Visade de för Johan och vi föll då pladask för den öppna planlösningen och det stora fönsterpartiet på nedervåningen. Sagt och gjort vi hade inte ens tittat på andra leverantörer.  

 

24 februari 2020 skrev vi på papper med säljaren för Myresjöhus på ett kontor i Jönköping!
Där och då startade vår resa ordentligt mot vår landsbygdsdröm vårt alldeles egna Kärngården!

@vi_bygger_karngarden

 

 

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.