vår första tid i huset

Tiden är knapp och bloggappen strular så jag blir galen. Därför har uppdateringen här på bloggen blivit eftersatt....

Det var helt overkligt morgonen

för

slutbesiktningen. Jag stod i köket och packade allt från skafferiet i påsar. Då visste vi ju inte om vi skulle få lov att flytta in eller om vi skulle få återvända tillbaka till vårt mellanboende i väntan på köksfläkten. Det var lite som när man i slutet av graviditeten står och packar BB-väskan med värkar och ändå inte vet om man kommer att få stanna på sjukhuset tills bäbisen kommer ut. Jag har då och då under denna husbyggarresa jämfört det med en graviditet. Vilket tidsmässigt stämmer rätt bra, från att vi flyttade till mellanboendet och vårt slutbesiktningsdatum.

IMG_3416

I väntan på kommunen och slutsamrådet

Besiktningen gick ok. Fläkten hann komma, men inte monteras. Men eftersom sotaren hade kontrollerat det som hen måste färdigt innan dess så fick vi ok på att flytta in!

IMG_3466

IMG_3467

IMG_3421

Den andra kvällen fick jag å Matte mysa och inviga vår härliga myshörna vid kaminen. Vi planerade hur vi skulle placera möbler och vad vi behöver komplettera med från tex. Ikea. Eldningen får dock vänta tills det är någon svalare dag. 

Det var så himla roligt att äntligen få börja flytta in våra saker. Packa in i köket... bära in paket med nya möbler, våra sängar och andra grejer. Vi hade bra hjälp av våra föräldrar.

IMG_3428

Vår Walk-in closet - å så blev frun i huset nöjd 😊💪🏻

Första natten sov alla bra, trots avsaknaden av rullgardiner. Bara Damien hade svårt att komma till ro.

IMG_3459

5:e dagen bröt jag foten. Mitt i fixandet av barnens garderobsinredning. Men med mitt aircast så kan jag fixa lite ändå. Jag skuttar runt med kryckor/ haltar runt å sorterar å fixar å ber om hjälp när det kniper. Men nog känns det surt. Jag älskar sommaren. Långa ridturer i skogen, å att bada, bada å åter bada! Å nu ser det ut att bli 6 veckor utan allt sånt, gråter en skvätt och bestämmer mig för att göra det bästa jag kan av denna situation. Ta dagen som den kommer och njuta av att äntligen bo i vårt fantastiska hus!Huset, känns välplanerat. Vi har tänkt igenom våra boendeytor och det passar superbra för oss. Vi tänker, FÖRVARING, å att försöka att inte överösa huset med möbler i onödan. Vi blandar gammalt med Ikea möbler, färgskalan försöker vi hålla dämpad.Än är det en del att fixa, nåt som med e bruten fot lär ta längre tid. Men det är roligt att äntligen vara på plats. Vi har hela livet på oss att ordna med resten.

IMG_3463

I sommar lär gräsklipparen samla damm. Det lär dock inte vi göra. Det ska byggas entrebroar altan, anläggas gräsmatta byggas carport/förråd och så vidare. Vi kommer att se  I förrgår, påbörjade vi målningen lite smått. Med härlig musik å skönt arbetsväder gick det bra. Till och med Matte som inte sett fram emot målningen målade en stund och tyckte att det gick bra  IMG_3485det gick bra attbra.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.