En halvfärdig social yta

Nu har vi bott några veckor i huset och det känns att det är dags att visa lite bilder. Vi är fortfarande långt ifrån färdig vad som gäller inredning, men det är ändå en del som vi har hunnit med så här långt. Idag tänkte jag visa vår sociala yta. Vi har en öppen planlösning med kök matplats och vardagsrum i ett och det är svårt att sätta ett namn på rummet. Men det är där vi umgås och därför kallar jag det vår sociala yta eller living space.

Vi kan gärna med köket. Vår living space är på övervåning och köket är det man ser först när man kommer uppför trappan. Vi valde att ha ett kök med köksvägg och köksö, helt utan väggskåp och kakel. Köket är i botten en Ikeakök med vita Veddinge luckor. Vi har pimpat lite grann genom att välja handtag från Noltekök och vitvaror från Siemens. Dessutom har vi valt en bänkskiva i traditionell virrvarr mönster (beställt hos Agelito) som jag är så kär i. Vattenkranen är från hansgrohe. Det var en liten utmaning att ha alla funktioner i köksön. För att få eluttag valde vi en popuplösning från hager och som fläkt blev det en downdraft bordsfläkt från Elica med extern motor i vinden. Fläkten med luftutsug och motor var nog det svaraste att få till men med lite tålamod och mycket vilja fick vi till det till slut. Vi valde att bygga in kyl och frys för att få ett enhetlig utseende på köket. Jag som matematiker gillar symmetri, raka linjer och strama former som återspeglas tydligt i köket. Vi har bara två vertikala luckor i köksön och en lådor i lådor koncept som jag verkligen kan rekommendera. Det är fortfarande en del att göra i köket. Det fattas bland annat ett passbit i köksväggens ena hörn, ett handtag och en täcksida vid bardelen. Stolar i baren kommer förresten från Bolia och heter Beaver high.

PÅ andra sidan köksön finns det vardagsrummet som är väldigt sparsamt inred. Just nu har vi bara vår gamla soffa och fåtölj där. Vi ska komplettera sittgruppen med 2 fåtöljer till plus hyllor och vitrinskåp och så soffbord och mattor. Jag har inte allt bestämt än men det ska gå i vit/antracit och furu, som jag tycker ser så snygg ut. Jag gillar verkligen ikeas nornäs serie som jag tror passar bra runt fönstren, där levande tall syns ute och furumöbler inne. Jag vet att just furu är en smaksak, men jag tycker om ljusheten och lättheten som detta trä ha. Jag har inte bestämt mig för någon accentfärg än, det får kommer lite mer naturlig framöver. Vi har medveten valt bort TV i vardagsrummet. Vi vet inte än om det kommer fungera, men vi försöker iaf. Jag gillar verkligen inte att fokusera på en tv, när man har så fin natur utanför fönstren. TV:en kommer än så länge vara i bio/hifi-rummet på undervåningen. Jag måste säga något ord om vår belysning också. Vi valde inte inbyggda spots men skenor istället, många skenor. Tanken är att skapa en stjärnhimmel i vardagsrummet. Jag har planerat för 16 till 20 glödlampor som ska hänga på olika höjd och lyser upp sitsgruppen. I köket har vi två skenor en över köksön och en i gången mellan köksvägg och ö. Där har vi mest spots som fungera bra. Över matbordet har vi en skena med tre lampor i. Alla vara ljus på övervåningen är dimbara och det är härligt att ha så många möjligheter för att skapa den stämningen man vill ha. Speciellt nu på den mörka halvan av året känns det bra med våra val.

Sist men inte minst finns det en liten matsal i våran sociala yta. Vi valde ett stort enkelt ekbord som man lätt få plats med 8 personer. Bordet är 240cm lång och 100cm bredd. Jag är inte super nöjd med bordet men det var ett bra pris så det får duga än så länge. Jag upplevts att det var väldigt svårt att köpa ett så stort bord till ett rimligt pris. Lamporna och stolarna är inte originalet, det hade vi inte pengar för men de beställde jag online hos voga och tudoandco. Även vid matbordet fattas en matta. Tycker verkligen om en svart-vit randig matta från ikea, den kanske kan införskaffas framöver. Sist men inte minst så vill jag visa fram den fina juldekorationen som Selma gjorde på förskolan. Vi har inte dekorerat så mycket i år, så då är det extra fin att få två ljuslyktor att ställa på bordet.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.