Vi ska bygga hus

Nu är även vi med här bland alla husbloggar. Det har gått närmare två år från det att vi bestämde oss att bygga hus. Och än så länge finns det inget färdigt hus än, men planerat det har vi, mycket. Kanske är vi extrem långsamma eller så tar saker och ting sin tid. Så här ligger det iaf till.

Vi har köpt en fin tomt i närheten av Strömstad, med mycket berg och lite annat. Vi har också bestämt hus (ett Myresjöhus Collina med garagedel blir det), ansökt om bygglov, och hämtat in offerter från en massa olika företag. Och så har vi skrivit kontrakt med alla leverantörer, som skickades in till Gar-Bo, så att vi kunde få ett försäkringsbrev som vi i sin tur skickade till kommunen, så att vi fick en byggstartsbevis. Det låter inte bara komplicerat, det är det också. Sedan fick vi fixa anslutningar för el och vatten och tusen andra små saker som vi inte hade tänkt på.  Och så blir dagar till veckor och veckor till månader och till slut till två år.

Men nu är vi igång. I November började AGB, vår markentrepreneur, att spränga och förbereda allting. Under decembermånaden fixades plattan och så började de att mura och nu på måndag kommer äntligen vårt efterlängtade hus. Då berättar jag mer.Förresten jag heter Susanne och tillsammans med min man Henrik och vår lilla dotter Selma är vi familjen Stigberg

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.