Update: Allrum

Vår allrum är mörkaste platsen i huset. Den finns på nedervåning med bara två små fönster. Dessutom hjälper carporten att skärma av de mesta av ljuset. Men det är bra så, för att vår allrum är vår tv-rum, och då är det bra med lite sol. När vi planerade huset så var ett hifi-rum nummer ett på Henriks lista. Jag gick med på det om det även kunde vara ett biorum. Så vi minskade fönstren och satt in ett eluttag för projektorn och en för duken i taket. Dessutom målade vi taket grå för att minska reflexer. Det blev även en mörk tapet för samma anledning.

Grå armaturer från Uponor och Schneider Electric. Tapet Hicks hexagon från Cole&Son.

Vi valde också att ha alla el-armaturer i antracit för att matcha tapeterna. Vi lade en mörk heltäckningsmatta för att dämpa ljudet. Henrik ville måla allt svart, men jag kunde övertala honom till grå och lite gulddetailjer för en riktig lysig känsla. Nu hade vi en riktig stor, mörk och mysig allrum.

Vår allrum med bland annat soffa Söderhamn och gammal Expedit hylla bänk från Ikea, Soffbord från Rusta, väggbelysning från House Doctor, B&W högtalare, Hegel Stereo, LG TV. Heltäckningsmatta DuraAir Holiday, fontvägg från Mr. Perswall och Hicks hexagon tapet från Cole&Son.

Så då var det dags att placera soffan och högtalarna i rummet. Henrik var ansvarig för detta. Han räknade ut rätt plats med millimeterprecision, allt för en maximal hifi-upplevelse. Nu fattas det så klart dämpning på väggen, och en projektor på taket. Men jag tycker att det redan nu går utmärkt att titta på tv. Jag saknar verkligen inte tv:en i vardagsrummet, det var en av de bästa valen vi gjorde. Utan tv kunde vi möblera mycket friare i vardagsrummet. Men mer om vardagsrummet kommer en annan gång.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.