Hur ska man kunna välja ETT hus.

Jag har beslutsångest över det mesta i livet. Det är rena undret att vi kunnat välja både hus, tillval och tomt.

Hej, kul att du hittat hit.

Det är jag, Linda, som kommer sköta bloggandet.

Min sambo Daniel är bara med på bild, och det är inte så att han självmant tyckte att det var en bra idé. Både Daniel och min son Ossian är kameraskygga personer så det tog över 3 månader att få till bilden på oss. Jag var tydlig. Alla ska vara med på bild och alla ska le sitt bästa leende. Det gick sådär till en början..

Det blev först lite oro när Myresjö skrev och sa att bilden inte gick att använda, och om vi kunde ordna en ny eftersom upplösningen på bilden var för låg. 

Det blev ett bestämt nej från övriga i familjen, jag och hunden skulle få ta en egen ny bild.

Så stort tack till Myresjö som på något vis ändå kunde ordna till bilden .

 

Vilka är vi då?

Vi bor för tillfället i en lägenhet i småländska Vimmerby. Astrid Lindgrens stad. Barnens stad.

Kärt barn har många namn.

Sommaren 2019 bestämde vi oss för att bygga ett hus. Vi hade tidigare varit och tittat på massor av hus som var till salu men insåg båda två att vi skulle få lägga så mycket pengar på att få husen som vi ville ha dem.

Att bygga hus kändes helt rätt. Det var också en lite speciell känsla eftersom  vi i det läget inte ens var sambos än.

Vi letade husleverantörer och jag hade ganska fria tyglar i valet. Det enda kravet från Daniel var att vi skulle ha ett hus med kvalité och att det skulle vara totalentreprenad.

"Katalogerna hopade sig här hemma från alla möjliga husleverantörer. Valet föll från början på Myresjöhus och huset Ballad, men ju fler huskataloger som kom, desto mer förvirrande kändes valet"

Jag valde ut ungefär 20 hus som jag kunde tänka mig.

Samtidigt letade vi tomt och i lilla Vimmerby var utbudet väldigt litet. Tre tomter fanns att välja på. Valet föll direkt på en tomt som låg ett stenkast därifrån vi idag bor. En tomt med fantastisk utsikt, nära till sjön och fortfarande närheten till både skola och stan.

Tomten innehöll många restriktioner. Bland annat fick bara 1/5 av tomten  bebyggas. Huset fick ha en bygghöjd på max 4,3 meter och endast i ett plan. De flesta av husvalen vi gjort var stora hus med riktigt högt i tak. Många av husvalen föll därmed bort och kvar fanns det huset som vi från början fastnat för. Ballad.

Ballad kändes så rätt från början men på något vis var man tvungen att gå igenom alla huskataloger, fundera, drömma, planera och sålla. Till slut var det ändå magkänslan som fick bestämma.

Så ett viktigt råd. Ha alltid din magkänsla med i dina val. När det känns rätt, då känns det rätt i hela magen.

Ha en fortsatt fin vecka, så hörs vi snart igen! Familjen Stolt/Åberg

 

 

 

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.