100 % färdiga med målningen

13977980_1017366631710293_935254014_o

Jag har lovat er i tidigare inlägg att dela med oss av våra erfarenheter som vi fått när vi målat vårat hus och garage. Nu är vi äntligen klara med huset och kan därför sammanställa det vi vet. För det första måste man ha en bra färg och det har ni läst i tidigare inlägg: Tankar om Färg. Det som är näst viktigast är att hitta färg till ett bra pris. Det kunde skilja enormt mycket från butik till butik. Så var noga med att ta offerter från olika butiker och ställ deras priser mot varandra. För våran täckfärg var listpriset ca 2 600 :- men fick den för 910 :- per 10 L. Kulörerna vi valde heter Tenn 007 (Perfekt Akrylat plus) samt Utevit från Beckers.

Perfekt_3_burkar

När vi målade började vi med inpregneringsoljan på alla ytor som var omålade - ändträn samt på råsponten. Därefter har vi grundmålat hela huset och målat 2 lager täckfärg. Vi valde att grundmåla hela huset för att det kändes tryggare och det skadar ju inte att göra det. Dessutom kunde inte Beckers ge 15 års garanti på färgen om huset var grundmålat med den grundfärg som Myresjöhus använt.

Vi upptäckte att det är väldigt stor skillnad på maskeringstejpen. Den vi använde från TESA var riktigt bra. Vi testade även en från 3M som ramlade av och var svår att få av när det väl var målat på den. När man drog av den gick den i bitar. Ett irritationsobjekt helt enkelt.

TESA

Lite andra saker som vi tyckte var bra!

pensel elite flat

Pensel Anza Elite Flat 50 och 100 mm

snedställd pensel PRO

Snedställd pensel Anza PRO - var helt perfekt för fönster

tesa easy cover

Tesa Easy Cover - för att täcka fönsterbrädor. Här behövdes det en blå tejpbit för att hålla kvar den på fönsterbrädan i stark vind.

Totalt har det gått åt 135 liter färg (hus+garage) inklusive grundfärgen,120 arbetstimmar i inte alltför högt tempo.. :) Slutsumman landade på 18 502 kr. Då kan man räkna bort en del färg som vi fick över samt en del saker som vi nu i efterhand tyckte var onödigt att köpa.

Nu är vi less och tänker inte måla på ett bra tag! Förutom lekstugan.. och möbler.... :D

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.