Bygglov & Planlösning

fasad2 rev-3

Vi har gjort några ändringar när det gäller utsidan av huset. På originalritningen var fönstret i allrummet samt fönstret vid diskbänken inte centrerade. Det ändrade vi. Vi älskar resultatet för vi tycker att det ser mycket snyggare ut. På fasadsidan mot nordväst har vi endast två 5-5 fönster. Vår granne har sin altan på den sidan och det känns bra för det blir ingen insyn för varken dom eller oss.

fasad rev-3

De fönster som är blåa kommer att vara frostade. Det lilla fönstret kommer att vara ett specialfönster eftersom vi kommer att ha bastu där. Planen är att fylla upp tomten för att ha större nytta av den. Därför valde vi att sätta en stödmur på baksidan men säljaren vågade inte sätta in högre än 1,75 m då risken fanns att inte bygglovet skulle bli godkänt. Det är väldigt otydligt från kommunens sida om vad som är ok och inte. Detta är både tidskrävande och riskabelt för vår del. Förutom stödmuren tycker vi att Myresjöhus borde haft koll på vad kommunen efterfrågade redan när de skickade in bygglovet första gången. Då hade vi kanske haft godkänt bygglov nu. Vill ändå rikta ett tack till vår säljare Peter som varit väldigt snabb på att försöka fixa detta och svarat på våra frågor under obekväm arbetstid.

planlösning-rev3

Enligt Alingsås Kommun så måste man ha en entre som är handikappanpassad. Det var ingen altan inritad på vår bygglovsansökan så därför kunde de tydligen inte avgöra om vi hade en entre som var tillgänglig för handikappade. De ville dessutom veta vilken fasadfärg vi skulle ha. Detta var något vi inte visste att vi skulle bestämma redan till bygglovet och inget Myresjöhus frågat efter. Vi har ingen aning om hur lång tid det här kommer att ta. Stomresning är inplanerat till v 20 och inflyttning v 43 med inräknad semester. Om allt går som det ska (håller tummarna) så kommer vi att flytta till vårt nya hus i slutet av oktober 2016! Känns som en evighet, fast tiden går ju väldigt fort ändå.Vi tycker att vårt hus är helt perfekt för oss och det är verkligen vårat drömhus vi bygger. God jul och gott nytt år!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.