• Att bygga hus

Bra att tänka på när du väljer entrétak

Vill du att din entré ska sticka ut eller låta den bli en naturlig förlängning av resten av huset? Bland Myresjöhus olika husmodeller finns exteriöra stilar för alla smaker, och det gäller även entrétak. Här tipsar vi dig om vad som är bra att tänka på när du planerar din entré tillsammans med Myresjöhus.

Lantlig: Pricken över i:et på idyllen

Ett entrétak i trä harmoniserar fint ihop med hus som har en mer lantlig stil. Välj en modell med klassiska detaljer eller mer modern touch. Vi har entrétak i både traditionell och nutida tappning som passar lika bra till en faluröd stuga såväl som charmig skånelänga.

Industriell: Ett trendigt val som håller för svenskt väder

Den industriella stilen har vuxit sig allt starkare och blivit ett populärt val även när vi bygger hus. Rama in ytterdörren med ett geometriskt entrétak i plåt som lyfter de grafiska elementen ytterligare. Låt de raka linjerna samsas med material så som aluminium och betong.

Ocean Living: Ett inbjudande och ståtligt hantverk

Pampiga Ocean Living är vår exteriöra stil som för tankarna till andra sidan om atlanten. Ta denna stil till nästa nivå med ett matchande entrétak som sträcker sig runt husgaveln och bärs upp med runda stolpar utsmyckade med vacker kapitäl. Det skapar ett vackert samspel mellan entrén och husfasaden.

Sekelskifte: Elegans och inspiration från förr

Mot en klassisk träpanel med dekorativa detaljer från äldre anor kan ett entrétak förstärka helhetsuttrycket av huset ordentligt. Oregelbundna vinklar och vrår men även tidstypiska utsmyckningar är starka kännetecken för stilen och gör sig fint ovanför ytterdörren.

Modern: Nutida funkis på ett unikt sätt

Till ett hus med moderna detaljer passar ett entrétak i glas bra, då behåller du ljusinsläppet samtidigt som det skyddar mot regn. I vårt utbud finns entrétak som påminner om funkisstilen och matchar husets fasad. Ett sätt att göra entrén mer personlig är att välja en asymmetrisk form som ramar in dörren. Det blir ett snyggt komplement till resten av huset.

Monteringsfärdiga entrétak av hög kvalitet

Designtak är Myresjöhus leverantör av entrétak och i deras sortiment finns även burspråk, takkupor eller takstolpar. Med lång erfarenhet, passion och kunskap för hantverket ser de till att montera ditt entrétak smidigt och effektivt. Vi frågade Eddie Wingren, VD och en av grundarna till Designtak, vad som är bra att tänka på när man väljer entrétak

– Tänk igenom entrén noga och planera den utifrån hur du vill att det ska kännas att komma hem till dig. Glöm inte att ta hänsyn till vilka insyn eller belysningsmöjligheter det finns, säger Eddie Wingren som är VD för Designtak och en av grundarna av företaget.

Peter Isaksson Säljare, Myresjöhus

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.