• Arkitektur
  • Industriella hus
  • Inredning

Detaljerna som gör den industriella stilen rättvisa

Den industriella stilen från Myresjöhus sätter känslan på både ut- och insidan av hemmet. Vi ville ge lite hjälp på traven med att hitta detaljerna som fulländar stilen.

Från första stund har den industriella stilen präglats av det enkla och opolerade. Om man ser på de tidiga verkstäder och fabrikslokaler som inspirationen hämtats från var det funktionen som stod i fokus.

Odekorerade ljuskällor

Förutom generösa ljusinsläpp från effektfulla industrifönster kan valet av lampor bidra till att skapa ljus och rymd i huset. Nakna glödlampor och skärmar i plåt eller med metalldetaljer passar väl in i ett hem med industriell stil.

Öppen förvaring

Ett populärt inslag i den här stilen är en öppen och enkel design av hyllor och annan förvaring. Man ser ofta hyllplan av antingen återvunnet trä eller metall som kombineras med en inramning av stål. Just det återvunna träet till olika möbler är ett smart sätt att jobba hållbart med din inredning – som passar väl in i den industriella stilen.

Textilier i naturfärger

Det finns några material som har blivit väldigt omtyckta, när det handlar om att välja textilier och klädslar till ett industriellt hem. Till soffor och fåtöljer är det vanligt med läder i ljusbruna nyanser. Men överlag kan man ofta se grövre textilier, i färger hämtade från naturen. Som terrakotta, molnigt grått eller kolsvart.

En ruff känsla på väggarna

Även väggarna är en yta som kan anpassas för att komma närmare den industriella känslan. Genom att måla väggarna med exempelvis kalkfärg kan du skapa en mer strukturerad och lite råare yta som tar stilen till en ny nivå.

Michael Tegnestål Säljare, Myresjöhus

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.