5 tips för att skapa det perfekta badrummet

Att bygga hus betyder att många beslut ska fattas för alla rum. Vi har samlat våra fem bästa tips för det perfekta badrummet.

När du köper ditt hus från oss på Myresjöhus är det mycket som du automatiskt börjar tänka på. Det är allt från hur köket ska se ut till vilket sovrum som passar bäst för vem. Det är färgval och tapeter, och det är vitvaror och material i köket. Men en sak som genomgående intresserar ägare av hus tycks vara badrummen. Det här är våra tips och idéer för badrum, samlade för att du ska bli helt nöjd när du väl flyttar in.

Oavsett om du tänker dig en lantlig miljö eller ett hus enligt med klassisk skandinavisk design med raka linjer och enkla materialval, kommer du kunna hitta en känsla av lyx redan från start i våra badrum från Vedum. När du köper ditt hus ingår nämligen inredning från serien Free – från oss till dig.

Vedum Free kännetecknas främst av sin tidlösa design. Inte tidlöst som i att allt är avskalat, utan tidlöst som i att det är formgivning som känns modern idag, imorgon och om många år. Det är helt enkelt klassisk svensk inredningstradition som kommer dig till pass. Oavsett vad du väljer kommer badrummet från och med inflyttningsdagen vara ett av dina absoluta favoritrum. Badrummet är på många sätt speciellt, det är ofta det första rum vi besöker när vi vaknar – och det sista vi lämnar innan vi lägger oss för natten. Det tycker vi är anledning nog för att lägga lite extra energi och tanke på när du ska planera rum för rum i ditt nya hus.

Du behöver inte leta efter inredning

Att bygga ett nytt hus kan innebära hundratals beslut, både stora och pyttesmå. Just inredning i badrum är några av de beslut vi ofta ställs inför som kan vara besvärliga. När du köper ett hus från oss ingår färdiga badrum från serien Free från Vedum. Det betyder inte att du inte måste fatta några beslut alls, vi har bara gjort det lite enklare.

Att få en färdig grund är något som många av våra kunder efterfrågar. Sedan har du alltid möjlighet att välja detaljer så att du får precis den känsla du önskar. Vedum Free erbjuder allt från släta fronter till fräst profil på sina fronter. Du väljer själv kulör på dessa fronter. Komplettera med valfria handtag och du har ett badrum som garanterat kommer ge dig frid i själen. Det är precis så vi önskar att ett badrum ska kännas.

5 saker att tänka på när du bygger badrum

Som vi tidigare nämnt är det många beslut som ska fattas när du väljer badrum, oavsett om du bygger nytt eller renoverar. Därför listar vi fem punkter som vi rekommenderar att du tänker på när du ska bygga ditt drömbadrum.

 1. Tänk igenom stilen innan

  Vilken känsla ger huset i övrigt? Är det en klassisk lantlig stil eller är det typiskt skandinaviskt med avskalade detaljer och rena linjer? Låt badrummet bli en förlängning av det övriga hemmet. Ta med känslan även i badrummet.

 2. Experimentera med material och färger

  Skapa personlighet genom att inreda med annorlunda material och färger. Undvik extrema kulörer på stommar och stora möbler dock, de är dyra att göra om. Det är billigare att beställa en ny front än en hel badrumsmöbel. Serien Free från Vedum går till exempel att beställa i valfri miljövänlig NCS-kulör.

 3. Placera mycket belysning vid badrumsspegeln

  Få saker är så irriterande som att sminka sig och göra sig i ordning när det blir onaturliga skuggor i ansiktet. Placera därför ljuskällor från flera vinklar som tillsammans tar bort skuggor – det kommer underlätta för er när det är dags att göra er i ordning. Exempelvis kan du från Vedum beställa en spegel med inbyggd belysning för att slippa montera allt själv i efterhand.

 4. Glöm inte förvaringen

  Det är få saker som är så irriterande som att stå med ett färdigt badrum och inse att det saknas utrymmen att placera handdukar, nya tvålflaskor och blöjor på. Komplettera gärna med extra förvaringsutrymmen i samma serie som övrig badrumsinredning – beställ allt samtidigt så riskerar du inte att serien utgår ur sortimentet.

 5. Glöm inte detaljerna när allt är klart

  Nu är du färdig med ditt badrum och det är dags att njuta av det. Ge dig själv möjligheten att njuta ordentligt genom att ta in detaljer som gör att det känns fräscht och inbjudande – både för dig själv och för gäster. Inred med en blomma, vik ihop tre nytvättade handdukar och lägg fram snyggt. Avsluta med möjlighet att tända levande ljus, det skapar stämning och tar bort oönskade dofter.

Fortsätt din husresa

Inspireras till ditt drömhem

Ett hem för Livet är Myresjöhus blogg som ska vara en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Här hittar du alla inlägg

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?