De hetaste trenderna 2016 för dig som ska renovera kök

2016 är allt från innovativa prylar till ansvar för miljön viktigt för den som bygger nytt kök. Myresjöhus köksleverantör HTH berättar om vad som är nytt och populärt i husets viktigaste rum.

För ett antal år sedan gick trenden från träkök till vita kök. Det mörka och murriga blev istället ljust och fräscht. Och det håller i sig, men en bubblare kan anas; lackade luckor i en färg. Just nu är det olika nyanser av bleka pasteller i grå skala som gäller. Det ombonade och traditionella köket med många personliga influenser behåller sitt grepp. Samtidigt ser vi fler och fler smarta detaljer och ny teknik som gör köket effektivare.
– Tekniken kommer att fortsätta utvecklas eftersom vi blir mer och mer digitala även i köket, säger Fredrik Norström, köksexpert hos HTH. Det kommer också att utvecklas nya, smarta förvaringslösningar för trånga kök.  Vi ser att köksluckorna i köket påverkar övrig inredning i huset. Det ska vara enhetligt. Samma stil som gäller i köket ska gälla i tvättstuga och garderober.

Under 2016 firar HTH Kök 50 års-jubileum och har därför i år lanserat extra många nyheter som har blivit populära tillval i köken hos HTH:s kunder. Fredrik Norström berättar om tre av dessa nyheter och hur de kan göra ditt kök ännu bättre.

MAGICMOVE ID – SMART FÖRVARING MED ETT ENKELT TRYCK

– MagicMove ID är överskåp på ett nytt sätt. Den främre delen av skåpet är som ett vanligt överskåp medan den bakre delen kan föras ned mekaniskt med ett tryck på en knapp. Den smarta funktionen bidrar till att göra arbetet i köket enkelt och smidigt.

FRAMEFLEX ID – ENKEL OCH ÖPPEN FÖRVARING

– FrameFlex ID är ett flexibelt och öppet förvaringssystem till dina favoritsaker. Både de dekorativa och personliga prylarna och vardagsföremålen du alltid använder i köket. Systemet består av ett antal metallramar som kan hänga eller stå samt olika tillbehör i glas, plast och vitpigmenterad ask som du kan kombinera som du vill.

"FrameFlex ID rymmer både de dekorativa prylarna och vardagsföremålen du alltid använder i köket."

SOUND ID – MUSIK I KÖKET

– HTH:s Sound ID är en slank och elegant ljudenhet som är utvecklad speciellt för att ge bra ljud i köket. Sound ID-modulen är dessutom designad så att den passar perfekt i HTH:s kök. Koppla in din surfplatta eller smartphone så kan du alltid lyssna på musik med fantastisk ljudkvalitet i köket. 

Behöver du hjälp?

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?