Från rivningstomt till drömhus – Följ med hem till Agnes och David

Efter flera års letande efter det perfekta huset fick Agnes och David nog och bestämde sig för att bygga sitt eget. Mindre än ett år efter att de bestämt sig och gjort sin beställning kunde de flytta in i sitt nya Myresjöhus – en inredningsdröm i Sollentuna.

SMAKFULL INREDNING PÅ STORA OCH ÖPPNA YTOR

När man kliver in i Agnes och Davids nybyggda Myresjöhus i Sollentuna slås man av två saker. 
Den ena är de stora, öppna ytorna som ger varje rum en stor känsla av rymd. 
Den andra är smakfulla och klassiska stylingen, som tagen ur det senaste numret av valfritt inredningsmagasin. 
– Jag är intresserad av inredning och har faktiskt sysslat med homestyling tidigare. Men jag tycker att det är svårt att inreda till sig själv så vi har tagit hjälp den här gången. I stort sett alla möbler är nya, vi bestämde oss för att inte ta med oss någonting från vårt gamla radhus för att varje möbel verkligen ska passa och vara helt rätt, säger Agnes.

Ser man bakom möblerna är det mesta faktiskt Myresjöhus standard som gäller. Huset är en Ängsö tvåplansvilla med något modifierad planlösning. Men särskilt många tillval har paret inte gjort.
– Nej, det är trägolven där vi valde en vitbetsad variant. Allt invändigt på huset är målat i vitt också. Så kommer det inte alltid att se ut, men vi vill bo in oss innan vi bestämmer oss för andra färger och tapeter, säger Agnes.

STORT OCH LUFTIGT KÖK

Det som slår en när man kliver in i parets kök är hur stort och luftigt det är. Förutom den stilrena HTH-designen lägger man snabbt märke till den minst sagt generös förvaringen och de fantastiskt arbetsytorna där hela familjen kan jobba, inte minst parets två barn som är fyra och sex år gamla. Den stora köksön har en nyckelroll i ensemblen.
– Att vi skulle ha köksö var en självklarhet! Sen var tanken att vi skulle ha tre stora fönster utan plats för överskåp så vi valde att göra köksön lite större än i standardutförandet. Nu valde vi till slut gluggfönster i stället vilket gjorde att vi både har överskåp och stora förvaringsmöjligheter i köksön. Kanske lite för stora, men det är skönt att vi inte behöver ha någonting framme som vi inte själva vill. Och arbetsytorna gör ju att det blir lite enklare att laga mat, inte minst med barnen. Det blir inte lika stökigt när de ska vara med och laga och baka, säger Agnes.

Arbetsytorna gör ju att det blir lite enklare att laga mat, inte minst med barnen.

Den generösa förvaringen går igen på övervåningen. 
I anslutning till Agnes och Davids master bedroom hittar vi en walk-in-closet vars storlek skulle få de flesta att bli gröna av avund.
Men det är inte bara föräldrarna som fått en walk-in-closet, barnen har också förärats med varsin.
– Det blir lite lättare för dem att hålla ordning då, säger Agnes.

Tryggheten avgörande

Vi kan helt enkelt konstatera att Agnes och David har byggt ett hus som erbjuder det mesta man kan önska sig av sitt boende. 
Därför är det extra imponerande att det inte ens tog ett år från beställningen till den dag då de kunde flytta in.
– Vi beställde huset i oktober 2015 så bortsett från leveranstiden har det bara tagit fem-sex månader att bygga. Det stod ju ett gammalt 30-talshus på tomten innan och det började rivas i februari 2016. I april 2016 var skalet till vårt nya hus redan uppe. Sen flyttade vi in den 20 september. Det preliminära datumet vi fick var den 6 september så Myresjöhus höll deadline så när som på två veckor. Det känner vi oss nöjda med och det visar att man kan lita på Myresjöhus, säger Agnes.

Varför valde ni just Myresjöhus?
– Det växte fram. Just Ängsö fastnade vi för eftersom det var stilrent, enkelt och tack vare planlösningen. Men en stor anledning till att det blev just Myresjöhus är tryggheten. Det är många husleverantörer som gått i konkurs eller fått andra problem och med så mycket pengar på spel kändes det rätt att välja ett varumärke som man verkligen kan lita på.

Med så mycket pengar på spel kändes det rätt att välja ett varumärke som man verkligen kan lita på.

Trots att det är snart sex månader sedan Agnes och hennes familj flyttade in i sitt nya Myresjöhus är projektet långt ifrån klart. 
Nästa steg är tomten, som kommer att ska fixas till under året.
Poolen har redan börjat grävas och i planerna finns också bland annat en mini-fotbollsplan och en insynsskyddad uteplats.
– Jag längtar verkligen till det blir klart. Det kommer att vara värt all väntan, säger Agnes.

Dela detta

Behöver du hjälp?

Kontakta oss

Fortsätt din husresa

Läs alla inlägg på Ett hem för Livet

Ett hem för Livet är Myresjöhus blogg som ska vara en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Här hittar du alla inlägg