Hitta fönstret som passar dig

Dina nya fönster ska passa både dig och ditt hus – innan fönstren är på plats är det många val som ska göras. För att underlätta din process har Elitfönster satt ihop tips och råd.

Aluminium eller trä på utsidan?

Utsidan på dina fönster är ett av de första valen du bör göra. Oberoende av vilket Elitfönster du väljer får du alltid ett genuint fönsterhantverk i stabilt nordiskt trä.

På utsidan har flera av våra fönsterfamiljer dessutom en beklädnad av skyddande aluminium. Aluminiumbeklädd utsida skyddar träet, ökar fönstrets livslängd och minskar behovet av underhåll ordentligt. Ett perfekt val om du till exempel har höga fönsterpartier som är svåra att komma åt. Aluminiumskiktet är diskret och smälter fint in i fönstrets design. Det går dessutom att få i en mängd olika färger.

Träutsidan väljer de av våra kunder som gillar träets känsla och utseende. Många upplever att det harmonierar extra väl med en träfasad och att det därför är värt sina underhållstimmar.

Rätt modell på rätt plats

Alla Elitfönsters fönsterfamiljer finns i flera olika modeller. Dessa skiljer sig åt genom sitt öppningssätt. Sidhängt öppnas på sidan, överkantshängt öppnas i nederkanten, vridfönster öppnas i nederkanten och kan dessutom vridas runt ett halvt varv och så vidare. Altandörrar finns också i flera olika modeller. Varje modell har sina fördelar. Vridfönster kan du till exempel putsa på båda sidorna medan du står kvar inomhus. Extra smart på ovanvåningen.

"Ligger rummet ut mot en trafikerad väg? Då är ett bullerdämpande fönster lämpligt."

TILLVAL

Många av Elitfönsters fönsterfamiljer kan beställas med extra tillval. Vissa tillval ändrar utseendet, som spröjs och färg, medan andra adderar unika egenskaper till just dina Elitfönster. Tänk igenom vilket fönsterbehov du har i dina olika rum. Ligger rummet ut mot en trafikerad väg? Då är ett bullerdämpande fönster lämpligt. Står solen på större delen av dagen? Då kan ett fönster med solskyddsglas vara passande. 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?