Kökstrender 2019

Nu får de vita köken kliva åt sidan och ge plats för mer färg. Vi har intervjuat Myresjöhus köksleverantör HTH om deras senaste nyheter och kommande trender för 2019.

mer färg

-Nu ger vi mer plats för färg. Vi ser en kommande trend av grått, blått och mycket trä, berättar Catherine Thörn, kökssäljare på HTH.

De senaste åren har vita kök legat högst upp på listan. Lackat, ljust, enhetligt och fräscht har varit ledorden när man inrett sitt kök.

-Mörkare luckor till ljusare bänkskivor börjar bli populärt. Likaså naturmaterial, hållbarhet och kvalitetstänk. Något vi ser öka stadigt är sten och kompositskivor, säger Catherine.

Det nya vardagsrummet

Köken tar större plats i hemmen och används till mer än bara matlagning. Många talar om att köket tar över vardagsrummets funktion, det blir en naturlig plats att bjuda in gäster till.

-Kunderna vill att köket ska vara både trevligt, funktionellt och personligt. Stor vikt läggs vid att köket är hemmets hjärta, där vill man umgås, inte bara vid måltiderna, berättar Catherine.

Nyheter från HTH:

  • Ny färg: Midnattsblå, kommer att finnas som tillval både på slät lucka och ramlucka. Passar bra till ljusa bänkskivor och detaljer i mässing/koppar.
  • 8 nya laminatfärger till bänkskivor i snygga utförande.
  • Flera nya handtag som sätter en personlig prägel på köket.
  • Nytt lådsystem: Legra, som skapar en flexibel inredning.
  • Sound-ID: Integrerad högtalare i köket, som nu även kommer för placering i sockeln.

 

Fortsätt din husresa

Inspireras till ditt drömhem

Ett hem för Livet är Myresjöhus blogg som ska vara en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Här hittar du alla inlägg

Beställ vår nya katalog

Allting börjar med en katalog

"Katalogen är den yttersta inspirationskällan för många av våra kunder"

Det säger Aleksanda Ohlson, chefsarkitekt på Myresjöhus. Hon har ritat flera av husen i Myresjöhus nya katalog. Beställ den nu och ta första steget i din husresa. 

Beställ katalog här