Senaste kökstrenderna

Från vår vackra nordiska skog in i våra kök. Naturen har inspirerat när vi frågar Myresjöhus köksleverantör HTH om trenderna.

Naturinspirerat

2020 är året då vi tar in naturen till köket. Ledorden är personligt, färg och hållbarhet. Jordnära och naturlika material och färgkombinationer syns allt mer när man inrett sitt kök.

– Många inspireras av naturen och man vill få in dessa lugna och härliga toner i sitt kök. Vi är även allt mer medvetna idag och därför är miljö- och hållbarhet högt upp på prioriteringslistan. Därför ser vi trender som bänkskivor med lite mer industriell look samt olika färger som speglar naturen, berättar Pernilla Bohlin Andersson, kökssäljare på HTH.

Samtidigt är funktionalitet viktigt, att alla kökets hörn utnyttjas med smarta lösningar, och Pernilla ser även hur den minimalistiska stilen styr allt mer.

– Vi plockar bort överskåpen helt och väljer detaljer som små knoppar eller till och med helt handtagslöst för att skapa raka linjer med en ”clean look”, säger hon.

Det nya vardagsrummet

– Denna trend fortsätter och kommer att fortsätta en längre tid framöver. Man pratar om att man vill se köket som en möbel som då framhävs i olika material som integrerar vardagsrummet med köket. Många vill få in en köksö i sitt kök på grund av öns förmåga att skapa en social känsla i hemmet, menar Pernilla.

Med mer färg i köken och ett nytt svep av trender är frågan om vi lämnat våra klassiska helvita kök bakom oss.

– De vita köken är något som vi kallar en tidlös design. Vi har alltså inte lämnat det bakom oss men vi tänker lite utanför ramarna när vi gör ”om” det vita köket. Exempelvis så kombinerar man det med andra färger och betonglika bänkskivor, säger Pernilla.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.