Krydda bostaden med ett annorlunda entrétak

Designtak är tillverkare och leverantör av entrétak som du kan välja till ditt nya hus från Myresjöhus. Som experter på att bygga tak vet killarna bakom Designtak vad du behöver tänka på när din entré ska göras såväl funktionell som estetiskt tilltalande.

Vi lever onekligen i en tid när inredning spelar stor roll. Trender kommer och går, men stil består. Det tycks vara ett mantra som många svenskar spelar efter. Det här gäller naturligtvis inte bara inredning, utan även exteriörer påverkas – allt från fasader till våra trädgårdar.

"Tänk igenom entrén noga och planera den utifrån hur du vill att det ska kännas att komma hem till dig."

En mycket trevlig detalj som höjer totalintrycket av bostaden är att bygga ett tak över entrén. Det här är inte sällan en bortglömd plats som faktiskt förtjänar mer kärlek än den oftast får. Platsen närmast ytterdörren är samma plats där vi gärna lastar av resväskor och annat bagage, och det är här vi stannar upp för att låsa och låsa upp ytterdörren. Tyvärr sker detta inte sällan i ihärdiga regn som kan få vem som helst att bara krypa ihop i en varm fåtölj istället.

Tänk entrétak och fasad som en helhet

Det snyggaste sättet att bygga entrétak är att låta det få bli en naturlig del av det övriga huset, att matcha detaljer i taket med detaljer från den övriga fasaden. På Myresjöhus samarbetar vi med Designtak, ett småländskt företag som bryr sig om hantverket bakom taken. Designtak har specialiserat sig på att skapa stilrena och snygga tak i plåt och aluminium.

Extra snyggt blir det när ett tak ovanför en entrédörr byggs och får belysning insänkt i underkant. Det ger en välkomnande känsla, samtidigt som det skapar en starkare känsla av trygghet även under kallare årstider när mörkret annars smyger sig på.

Fem tips för en lyckad entré

Eddie Wingren, en av Designtaks grundare och delägare, tycker att du som husägare ska tänka igenom entrén noga och planera den utifrån hur du vill att det ska kännas att komma hem till dig. Eddie ger här fem tips på hur du kan skapa ett entrétak som känns naturligt och som ger intrycket av att det är helt integrerat med det övriga huset.

  • Hur har arkitekten tänkt när huset ritades? Vilka former har övriga huset? Är det funkis eller lantligt? Välj ett entrétak som harmoniserar med resten av huset.

  • Hitta en färg som går igen i någon annan del av fasaden – då kommer taket kännas mer ett med huset.

  • Planera in belysning redan från början. Vill du ha belysning på fasaden bredvid entrén eller ska det vara inbyggt i taket?

  • Behöver du skydda insynen från någon granne? Bygg upp ett insynsskydd som kan förankras i marken och i taket, då blir det stabilt och tåligt mot vind. Tänk bara på att inte gömma för mycket, då blir det lättare för inbrottstjuvar att ostört ta sig in.

  • Komplettera gärna entrén med växter, det skapar en välkomnande atmosfär som gör det inbjudande att komma hem.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.