Lev det goda livet i Södersätra!

Välkommen till Södersätra, en del av den nya, spännande stadsdelen Väsjön i Sollentuna! Här kan du bo i ett nybyggt hus och leva det goda livet nära både härlig natur, barnomsorg och skolor, butiker, idrottsanläggningar och bra kommunikationer.

Södersätra – en del av Väsjöns vision

Södersätra är ett av elva delområden i Sollentunas stadsutvecklingsprojekt Väsjön, som totalt kommer att omfatta cirka 4 400 nya bostäder. För varje delområde finns självklart en detaljplan, och Södersätras detaljplan visar på cirka 200 nya småhus och flerbostadshus precis nordost om sjön Väsjön. Visionen för Väsjön är att det ska bli ”en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö med det aktiva livet i centrum”.

Som semester året runt

Södersätra har idag karaktären av fritidsbebyggelse, med charmiga sommarstugor som lyser upp som små färgklickar i de gröna omgivningarna intill Väsjön. Och nu blir det alltså möjligt att bo här året runt! De senaste åren har kommunen gjort stora utbyggnader av både gator, vatten och avlopp i Södersätra, och här finns nu alla förutsättningar för ett levande bostadsområde med ett fantastiskt läge mitt i härlig natur och med bara 30 minuter till centrala Stockholm.

Kom och upplev ett Myresjöhus i Södersätra!

För att visa hur härligt man kan bo i ett Myresjöhus i Södersätra har vi valt att bygga en liten visningsby, där vi visar upp våra fem imponerande husmodeller Frösön, Allegro, Mästergården, Sala och Stångskär – och där fyra av husen är till salu redan i höst. Du är varmt välkommen att komma på någon av de öppna visningarna, eller varför inte ringa och boka en personlig visning när det passar dig?

Guldläge för barnens lärande

När du flyttar till Södersätra flyttar du verkligen till de allra bästa förutsättningarna för barnens skolgång. Under 2018 påbörjades byggnationerna av Väsjöskolan - en helt ny F-6-skola som under Väsjöområdets uppbyggnad också kommer att erbjuda förskoleverksamhet för cirka 100 barn. Skolan beräknas stå färdig till skolstarten höstterminen 2020, och precis intill skolan kommer det också att byggas en stor idrottshall. Skolgården blir noga planerad och utformad för att passa alla från förskolebarn upp till de lite äldre barnen. Det ger en varierad skolgård med olika öar av aktiviteter såsom lekutrustning, sandlåda, bärbuskar, blommande träd, gungor, klätterställning, en scen, stor gräsmatta, samt asfalterade ytor och multisportyta för olika typer av bollspel.

Samtidigt som skolan står klar beräknar man också kunna öppna dörrarna till en helt ny förskola i Södersätra, med plats för cirka 140 barn.

Som bäddat för odlingsbäddar

Har du gröna fingrar? Till att börja med är vi säkra på att du kommer trivas fint i ditt Myresjöhus, där tomterna är alldeles lagom stora för att du ska kunna planera din egen trädgård i lugn och ro och utifrån ditt eget tycke och smak. Och skulle det vara så att du vill åka iväg en sväng för att påta så finns det faktiskt en koloniförening i Södersätra med 130 lotter. Väl värt ett besök för den trädgårdsintresserade, om inte annat.

Utflykter i det gröna och vita

Motionsspår och vandringsleder är det gott om i Södersätra med tanke på det naturnära läget. I Rösjöskogens naturreservat kan du uppleva en varierad natur på promenadavstånd från ditt hem. Större delen av reservatet består av äldre barrskog men här kan du också ströva i lundområden och öppna kulturmarker med lämningar ända från bronsåldern. I reservatet finns lättframkomliga elljusspår, vandringsleder och mindre skogsstigar.

Törnskogen är Sollentunas vildmark och områdets storlek gör att Törnskogen är rik på växt- och djurarter. Nästan hela Törnskogen ligger på över 40 meters höjd över havet. Här finns kommunens högsta berg och utsikten från dessa berg är fantastisk. I väster stupar Törnskogen brant ner mot Norrviken vilket ger en dramatisk landskapsbild.

I Väsjön finns också Väsjöbacken, en stor populär skidbacke med sju liftar, skiduthyrning, skidskola, grill och café. Perfekt för utflykter när snön har lagt sig i landskapet.

Bo nära Sollentunas populäraste badplats

Väsjöområdet präglas av det varierade landskapet, med bland annat de fyra fina sjöarna Fjäturen, Rösjön, Väsjön och Snuggan i närheten - som gjorda för bad, fiske och utflykter. Fjäturen har två klippstrandbad, varav ett ligger i Södersätraområdet. Rösjön är den mest besöka badsjön i Sollentuna och här finns flera badplatser, den största vid Rösjöbadens camping. Det är en stor badplats med bryggor, omklädningsrum, duschar, hopptorn och vattenrutschbana. På sommaren är Väsjön en populär badsjö och på vintern går det också bra att åka skridskor på sjön. Även Snuggan har sin charm. Det är ingen naturlig bad- eller fiskesjö, men den spännande miljön som omger sjön gör den populär som utflyktsmål.

Aktivitetspark för barn och vuxna

Kring Väsjön planeras det inte bara för bostäder, utan också för ett helt område fyllt av aktivitet och liv. En viktig del i att åstadkomma detta är Sportfältet – ett stort aktivitetsfält för både barn och vuxna med ängar, backar för pulkaåkning, berg, skog och gång- och cykelvägar.

Sportfältet utrustas med en damm och en stor, härlig solbrygga. Stora, öppna gräsmattor blir som gjorda för lek och socialt umgänge och en lekpark byggs för de lite mindre barnen. I skogsbrynet planeras för fikaplatser och uppe i skogen finns även planer för en parcourliknande äventyrsbana.

Vi har byggt fem unika villor i Södersätra

I området Väsjön i Sollentuna bara 30 minuter från centrala Stockholm växer ett helt nytt område fram. Här har Myresjöhus byggt fem tvåplansvillor som kommer att fungera som visningshus under 2018.

Läs mer om Södersätra

Se alla kommande visningar

Från och med augusti kommer husen i Södersätra att vara öppna för visning varje helg. Läs mer och se aktuella tider för visningar här.

Se alla kommande visningar här

Beställ katalog från Myresjöhus