Level One - steget in i eget hus

Level One är Myresjöhus flexibla huskoncept som gör steget från lägenhet till eget hus lite lättare. Nu finns två nya, unika hus i ”Level One-familjen”: Smart 130 och Smart 178.

Smarta hus. Level One-seriens husnamn är verkligen inte en slump. Med de två senaste nytillskotten består husfamiljen av 10 smarta hus som varierar i storlek från 75 m² till 178 m². Det finns helt enkelt någonting som passar de allra flesta. Och grundtanken med Level One är enkel. Steget in i ett Myresjöhus ska vara lite lättare. Och lite billigare. Samtidigt ska man känna att man ändå kan sätta sin personliga prägel. Spröjsade fönster, en enkel entrédörr, traditionellt entrétak och en vitmålad fasad ger en mer klassisk design – medan panoramafönster, entrédörr med fönster, välvt plåttak och mörkare fasad ger en modern särprägel.

De nya husen Smart 130 och Smart 178 tillför någonting helt nytt i serien.

Smart 130 (bilden i toppen av sidan) är husseriens enda vinkelhus, även anpassat för smala och djupa tomter. Det exponeras begränsat mot gatan och sträcker sig djupt in på tomten. Här är carporten integrerad med huset. Från entrén ser man rakt in i vardagsrummet, som tillsammans med det öppna köket har fönster åt flera väderstreck.  Bortanför vardagsrummet ligger barnavdelningen, väl avskild. Föräldrasovrummet har ett stort dressingroom och ligger nära badrummet vid entrén. Smart 130 är 130 välplanerade kvadratmeter fördelade på sex rum och kök.

Smart 178 är unikt i serien på det sätt att det är det största huset med både stort vardagsrum och kök. Övervåningen har fyra stora sovrum, allrum och gott om plats för förvaring. Vid behov kan föräldrasovrummets dressingroom ändras till sovrum, kontor eller gästrum med ingång från allrummet.

Aleksandra Ohlson är chefsarkitekt på Myresjöhus. Det är hon som har skapat de nya Level One-husen, som hon själv säger är de perfekta komplementen till de åtta hus som utgjorde seriens tidigare sortiment.
- Smart 130 är smart på det sätt att vi har lyckats få in fyra sovrum - varav ett med stort dressingroom - två badrum och stor öppen gemenskapsyta med kök och vardagsrum. Allt på 130 kvadratmeter. Huset kommer att uppskattas, kanske framför allt av barnfamiljer som vill bo i enplanshus, säger Aleksandra. 

Hon berättar vidare om tankarna bakom Smart 178.  
- Här har jag inspirerats av våra tidigare succéhus i serien - Smart 150 och Smart 168. I Smart 178 har jag gått steget längre från Smart 168 och skapat en planlösning med extra stort vardagsrum och kök. Ett av övervåningens fyra sovrum har dessutom fått ett väl tilltaget dressingroom.

Hon avslutar:
- De här husen är skapade med mycket värme, så nu hoppas jag att de ska få ett lika varmt mottagande av våra kunder.

Youtube video preview

Se filmen

Level One

Vår arktiekt Aleksandra Ohlson berättar mer om tanken med Level One. 

Level One

Riktiga Myresjöhus. Till ett lite lägre pris.

Tanken med Level One är enkel - vi vill göra steget in i ett äkta Myresjöhus lite lättare. Och billigare. 

Läs allt om husen i Level One

Familjen som byggde ett Level One-hus

Hemma hos familjen Illman

I november 2014 stod huset färdigt. Ett nybyggt Smart 178, i ett klassiskt villaområde som annars mest består av gamla hus. 

Läs hela reportaget här