Poddar att lyssna på i sommar

Vad sägs om någon roligt, lärorikt eller avkopplande i öronen när du pausar i hängmattan eller sköter om trädgården? Vi har satt ihop tips på poddar att lyssna på i sommar som förhoppningsvis kan inspirera dig!

Vår gemensamma historia

Det finns många sätt att fördjupa sig i Sveriges, Europas och världens historia. Som exempelvis Harrisons historiska brott eller Ridiculous history Det senare alternativet bjuder bland annat bjuder på avsnitt om en tid i England när befolkningen betalade sin skatt med fiskade ålar.

Men om du vill gå lite längre tillbaka i tiden kan vi tipsa om Anders Lundins Svenska folkets historia. I podden får man höra om några av de största händelserna i svensk historia, utifrån folkets perspektiv. Så för dig som kände att det blev för många kungligheter, adelsmän och soldater under historielektionerna i skolan kan det här förhoppningsvis bli något annat!

Färg, form & inredning

Om du är på jakt efter ett nytt fritidshus kanske lite inspiration kan vara på sin plats? I Inredningspodden med Johanna Hulander eller Elsa Billgren och Sofia Wood kan du lyssna på trendspaningar såväl som deras tankar kring inredning, konst och design.

Från Johanna Hulander kan du bland annat få praktiska råd kring färger och kärleken till arkitektur. Elsa Billgren och Sofia Wood pratar om ämnen som hur pandemin kommer att påverka estetiken och deras egna inredningsprojekt.

Hur dumma är vi?

Du kanske vill använda sommaren för att lära dig mer om hur människor fungerar i största allmänhet? Om du inte har lyssnat på podden Dumma Människor är den värd att kolla upp. Kolumnisten och programledaren Lina Thomsgård tillsammans med psykologen och författaren Björn Hedensjö går in på ämnen som varför det är så svårt att glädjas åt andras framgångar, stresshantering och hur man kan göra någon besviken på ett snällt sätt.

Sommar, sommar, sommar!

Sist, med definitivt inte minst. För många är årets sommarpratare ett viktigt tecken på att vi närmar oss semester och ledig tid. Och nu är Sommar i P1 äntligen igång. Först ut var Benjamin Ingrosso och Nicklas Strömstedt och under året kommer du kunna lyssna på journalisten och programledaren Amie Bramme Sey, fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson, komikern Keyyo Petrushina, artisten Zara Larsson och många fler.

För dig som vill gå tillbaka i tiden kan du dessutom lyssna på sommar- och vintervärdar från 60-talet och fram till idag.

Förhoppningsvis kan du upptäcka i alla fall ett par guldklimpar som kan förgylla sommaren!

Glimma X Kust

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!

Skriv gärna ett förslag på när du vill träffas så återkommer vi för att bekräfta en tid

Boka möte med Myresjöhus

Hur vill du att vi kontaktar dig?