Så tar du hand om ditt lackade trägolv från Boen

Lär dig rengöra och ta hand om ditt lackade trägolv Live Matt med tips från vår golvleverantör Boen.

RENGÖRING

Daglig rengöring av ditt golv från Boen görs bäst med en sopkvast eller en dammsugare. Om du använder golvmopp, rekommenderar vi att använda rengöringsmedlet Boen Cleaner och rengöra med en lätt fuktad mopp. Öka dosen om smutsen är mer ingrodd. Smuts som är svårare att ta bort, som till exempel fettfläckar eller märken från skor, kan tas bort med noggrann rengöring. Den bästa produkten för det är Boen Cleaner. Efter användning av det kan du sedan behandla golvet med Boen Refresher.

SKÖTSEL

Boen Polish Matt är en produkt som är speciellt framtagen för regelbunden underhall av lackerade trägolv. Det fräschar upp gammal och matt färg, ger ett skydd mot smuts och skapar en glänsande vacker yta. Innan du använder det behöver ditt golv vara rent och fritt från polish, vax eller smuts. Använd en svamp eller trasa för att lägga på ett tunt och jämnt lager med Boen Polish Matt och låt golvet sedan torka. När golvet har torkat kan du ställa tillbaka möbler och lägga ut mattor igen.

HUR OFTA SKA DU ANVÄNDA PRODUKTEN? 

  • För golv som slits mindre, till exempel i sovrum eller vardagsrum, kan du använda det ungefär en gång om året.
  • För golv som slits mer, till exempel i hallar med människor som går in och ut regelbundet, kan du använda det ungefär två gånger om året beroende på hur mycket ditt golv slits.

SÅ TAR DU BORT FLÄCKAR

  • Ingrodda fläckar (vin, frukt, bär, grädde, juice, alkoholfria drycker, öl, kaffe, te) tas lättast bort med vanligt rengöringsmedel utspätt i vatten.
  • Smuts som skoputs, fläckar från skosulor, tjära, asfalt, olja, fett eller choklad kan tas bort med miljö-lacknafta.
  • Bläck, läppstift och skrivarbläck kan tas bort med T-sprit.
  • Blodfläckar tas lättast bort med kallt vatten.

VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG 

När du börjar se tecken på slitage på ditt lackade trägolv rekommenderar vi att golvet slipas för att behålla en intakt yta över längre sikt. Ett tips är att göra regelbundna inspektioner tillsammans med din golvleverantör.  

Behöver du hjälp?

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?