Sommarkänsla i ett nafs

Den söta smaken och doften av solmogna jordgubbar är något visst och väcker ofta minnen kring barndomens somrar. Ni vet då det alltid var fint väder och sommarlovet kändes som en evighet. Doften av mormors hemlagade jordgubbssaft, nykokt kräm och nybakta bärmuffins. Bara doften kan få en sådär härligt glad. Jordgubbar hör verkligen den svenskas sommaren till och visst väcker smaken och doften av nyskördade jordgubbar många härliga sommarminnen.

Snabb, god och enkel sommartårta

Vad passar väl bättre än att bjuda in sina nära och kära på ett härligt sommarkalas och bjuda på den godaste och smidigaste glasstårtan garnerad med nyskördade jordgubbar. Semestern är verkligen till för avkoppling, eller hur? Denna tårta går att slänga ihop på ett nafs och är perfekt att fixa någon dag i förväg, plocka fram ur frysen och garnera. Snabbt, smidigt och enkelt och himmelskt gott. Kräver ingen stor insats i köket men ger dig och vännerna riktigt hejdundrande sommarkänsla! 

Detta behöver du:

  • 2 liter vaniljglass
  • Jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 förpackning marängbotten
  • Choklad till garnering
  • Bakform med avtagbar kant

Så här gör du:

Halvtina glassen på bänken så den blir mjuk.

Lägg den ena marängbotten i formen och klicka ut den tinade glassen ovanpå.

Bred ut glassen så den smälter ut i hörnen.

Avsluta med den sista marängbotten.

Ställ in i frysen.

Plocka ur glasstårtan ur frysen cirka 30 minuter innan servering.

Plocka bort den avtagbara kanten.

Lägg upp glasstårtan på ett fint fat och garnera med vispad grädde, nyskördade jordgubbar och choklad.

Sommardukning

Knipsa av kronan på blommor och placera ut på matbordet. Har ni sittning kan var och en få en blomma vid sin tallrik. Och om du ändå ska till blomaffären, eller plockar i trädgården, se till att få med dig lite extra. Det är aldrig fel med färg och doft från färska blommor.

Glimma X Kust

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!