Homestyling av Båstad - Känslan av Hemma!

Myresjöhus uppför visningshus på flera orter runt om i Sverige för att inspirera och visa vilka möjligheter det finns med att bygga ett nytt hus. Ett av våra senaste är ett Båstad utanför Örebro. Vi tog en pratstund med Carina på Style Stories, som inrett visningshuset.

 

Båstad är ett 1-planshus om 146 m² med fyra sovrum och ett kök i öppet samband med vardagsrummet. Stora fönster löper längs väggen ut mot trädgården, och taket är öppet upp till nock. I huset finns en tydlig barndel med tre sovrum, allrum, WC och dusch. Föräldradelen ligger på andra sidan huset med ett stort sovrum, välplanerade förvaringsytor och eget badrum.

Visningshuset i Örebro är inrett av Carina på Style Stories som skapat ett hem med en unik stil genom alla rum och stylat ett hem i harmoni.

-Grundtanken med inredningen var att besökaren skulle känna sig som hemma och att själv kunna se sig bo i huset, berättar Carina. Jag vill skapa en känsla av att ”här vill jag bo”.

Det finns många fina detaljer i huset som får en att stanna upp och du kan se den röda tråden som Style Stories använt. De vackra tapeterna i det stora sovrummet matchar tapeten i klädkammaren. Varma toner möts och skapar en välkomnade känsla. I huset har även lite mörkare färger fått ta plats.

-Jag hämtade inspirationen från naturen, olika fotografier, film och mode, säger Carina. Det här huset hade alla förutsättningar för att inredas snyggt eftersom att det har en sån bra planlösning och en rymd som är magisk.

Stötte du på någon utmaning i inredningen?

-Jag skulle inte säga att det fanns något i huset som var svårt att inreda, den knepiga delen var att välja bland alla mina idéer, berättar Carina. Favoritplatsen blev däremot vardagsrummet med de höga fönsterna, vilken fantastisk yta!

Vilka är dina tre bästa inredningstips?

-Utgå från husets arkitektur och omgivningar. Håll fast vid din personlighet och smak, men inspireras gärna av andra, sök efter inspiration på pinterest, i olika magasin och titta efter saker du gillar i din omgivning, fortsätter Carina. Och addera personliga saker t.ex arvegods, minnen, foton och målningar.

StyleStories

Kvinnan bakom StyleStories är Carina Lundgren, 46 år och bosatt i Örebro. Har arbetat med styling och inredningsuppdrag sedan 2001.

Bild: Anna jansson

Följ henne på Instagram.

Hur skapar man sin egen ”hemma” känsla?

-Att få till den rätta ”hemma” känslan handlar både om bakgrund, personlighet och intressen. Ta med det du tycker om från föräldrahemmet och tidigare hem. Inred med minnen. Vad har du för stil när det gäller kläder? Den stilen speglar ofta även inredningen. Gå på vad du tycker om för färger och stil och var konsekvent, då känns det äkta, tipsar Carina om.

Upplev Båstad i Örebro

Besök visningshuset i Örebro

I Örebro har du möjlighet att uppleva inredningen i verkligheten. Varmt välkommen att besöka huset!

LÄS MER HÄR!

Läs våra fördjupande artiklar

Följ med bakom kulisserna

Från idé till katalog - Så växer ett Myresjöhus fram

 I årets jubileumskatalog presenteras 46 husmodeller – men hur har det egentligen gått till att ta fram dem? Myresjöhus chefsarkitekt Aleksandra Ohlson tar oss med bakom kulisserna.

Läs hela artikeln

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus