Tänk på det här när du planera ett nytt kök

Ett av de rum som kräver flest beslut när du ska bygga nytt hus är köket. Här tipsar vi om vad du bör tänka på.

När du bygger ett Myresjöhus kan du vara säker på att det inte har tullats på kvaliteten. Och när det gäller ett av husets viktigaste rum – köket - kan du förvänta dig inredning i dansk design av högsta kvalitet, eftersom vi samarbetar med danska köksspecialisterna HTH Kök.
– Det finns en trygghet i att välja kvalitet, och att kunna lita på att sakerna håller. Men det finns också en trygghet i vårt ursprung – den danska designtraditionen, säger Fredrik Norström, köksexpert på HTH Kök.

Personliga detaljer

När det gäller trender i köksdesign så är de öppna planlösningarna där köket integreras i vardagsrummet fortsatt populära. Detsamma gäller möjligheten att göra personligt anpassade kök. Standardkök existerar nästan inte längre. På ett eller annat sätt ska åtminstone någon detalj vara personlig, om så bara en dörrknopp. Sten, marmor och kvartskomposit är populära materialval för bänkskivor.
– Bänkskivor i kvartskomposit ger köket ett modernt och rationellt utseende, men kan också skapa ett mer traditionellt utseende i klassisk design. Samtidigt är bänkskivor i kvartskomposit oerhört praktiska, vilket just nu gör det till det mest populära valet av material till bänkskivor, berättar Fredrik.

Ta besluten om köket tidigt

Med tanke på kökets centrala position i huset och dess viktiga funktion kan det kräva en del tid och planering från dig som husköpare.
– Var ute i god tid och stressa inte fram några beslut, säger Fredrik. Gör en mapp med inspirationsbilder och ta med till din kökstillverkare. Bestäm dig också för vad köket får kosta redan från början. Och sist men inte minst, ta hjälp av alla köksproffs som finns där ute. De kan vara ett bollplank men också hjälpa till att fatta de svåra besluten. 

Att tillverka ett kök tar mellan tre och fem veckor. Men som nybliven husägare av ett Myresjöhus behöver du vara betydligt tidigare ute. Det är mycket som ska bestämmas innan tillverkningen av köket kan starta. Därför brukar man prata om att alla beslut ska vara tagna sex månader innan husleveransen.

Kök i dansk designtradition

HTH grundades i Danmark 1966 och har sedan dess blivit specialister på köksinredning. Köken tillverkas i fabrikerna i Ølgod och Bjerringbro i Danmark, där allt från de stora linjerna till de små detaljerna är lika viktiga i produktionen. Därför kan du förvänta dig en hög standard i ditt kök när du bygger hus med Myresjöhus.  

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.