Tipsen som gör att du (nästan) slipper städa

Städning är kanske inte det allra roligaste att ägna sig åt. Men det kan vara enklare än man tror att skapa ordning och reda – bara genom att välja rätt inredning. Här kommer nio tips från Anna Lantz Niklasson, arkitekt och inredare på Myresjöhus. 

Inredning med städning i tanken

Ska du köpa hus? Då bör du fundera över din inredning, inte minst med tanke på att den kan minimera den tid du kan komma att behöva lägga på städning. Myresjöhus är ett av de populäraste alternativen bland husbyggare som vill skapa sina egna drömhem och ger dig möjligheten att skapa en unik bostad med tillval som passar just dig och din familj. 

Men vad bör man tänka på för att minimera städningen i sin bostad? Här kommer nio tips från Anna Lantz Niklasson, arkitekt på Myresjöhus

1. Våga slänga

”Det största misstaget många gör är att samla på sig för mycket prylar. Rensa, ta ett beslut och släng eller ge bort. Känslan efteråt är fantastisk.”  

2. Köp en hallmatta

Hallen är ofta det första man ser och det är därmed här man får det första intrycket av hemmet. En bra hallmatta hjälper till att samla upp grus och väta och gör det lättare att hålla hemmet rent.” 

3. Köp en hallgarderob

”Många använder bara krokar för att hänga upp kläder, vilket lätt kan skapa kaos i hallen. Myresjöhus har en fantastisk skjutdörrsgarderob, med en avdelning för varje medlem i familjen. Det ger ett mer ordnat och välkomnande intryck.”  

4. Gör de viktiga tillvalen för badrummet

”Om du har valt ett Myresjöhus finns det en rad bra val att göra för att skapa ett så vackert badrum som möjligt. En vägghängd toalett, vask och skåp är tre exempel. Förvaring med plats för handdukar och andra prylar är också viktigt och gör det lättare att städa.”  

5. Skruva upp

”Ju mer saker du har på golvet, desto svårare är det att städa. Mitt tips är att skruva upp så mycket som möjligt på väggen. Att ha möbler med hjul som är enkla att förflytta när du ska dammsuga är också ett bra val.”  

6. Fixa till kablarna

”Ett ormbo av kablar är inte bara fult och skapar oreda, det gör det också svårt att dammsuga. Fixa snygga kabelgömmor från dag ett, så slipper du tillbringa timmar med att fixa till det sladdkaos som ofta skapas.” 

7. Gör rätt köksval

”När vi pratar kök finns det flera bra val du som planerar att köpa ett Myresjöhus kan göra. Välj skåp som går ända upp till taket, så de inte samlar på sig fett och damm. Många gillar också kök utan luckor, men i verkligen skapar de ofta ett ganska ostädat intryck. Satsa istället på ett par snygga köksluckor med många dolda utrymmen.” 

8. Köp papperskorgar

”Ha en papperskorg i varje rum, annars finns risken att massa saker ligger och skräpar. Med en papperskorg nära till hands blir det enklare att hålla rent.”  

9. Gå aldrig tomhänt

”Att alltid vara aktiv och plocka gör att ditt hem kommer vara renare. När jag går ner från övervåningen tar jag alltid med mig saker som ska slängas eller läggas undan.” 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Fortsätt din husresa

Inspireras till ditt drömhem

Ett hem för Livet är Myresjöhus blogg som ska vara en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Här hittar du alla inlägg