Trendspaning i badrummet

Stilrena och minimalistiska badrum har dominerat decenniet men nu tar badrumstrenderna en vändning och våra badrum får en allt större personlighet. Vi skapar hemtrevnad med den naturliga stilen och utvecklar den tidigare industriella.

I år ljusas våra badrum upp när vi bjuder in naturen på olika sätt. När Jenny Andersson, som är designansvarig hos vår leverantör Vedum, trendspanar framåt syns en naturlig färgskala av neutraler, sandbeige, havregult och vackra skogsgröna nyanser. Samt att mer rustika material så som sten och trä får ta plats i badrummet.

–  Framtidens badrum andas inte bara vacker design utan även funktionalitet, hållbarhet och en närhet till naturen. Därför blir 20-talets badrum mer inredda; med möbelkänsla, ett mjukt formspråk och gärna en stor dos grön och lummig växtlighet, säger Jenny Andersson.

Badrummen blir allt mer inredda som resten av våra hem. Gardiner som en slöja över badrumsfönsterna, låt materialen få tala genom ditt möbelval, var inte rädd för fina inredningsdetaljer och plocka upp färgerna i skåp, mattor eller ramen runt spegeln. Ge liv åt badrummet med växter, här finns mängder av möjligheter för placering. Ställ upp hängande växter ovanpå skåpen eller häng dem över badkaret, ställ ett litet träd bredvid handfatet eller få upp växterna i höjd genom att placera dem på en piedestal.

Men som bekant med trender: de kommer och går. Hitta en bra bas för ditt badrum med hållbara material och möbler. Jenny Anderssons bästa tips är att ha morgondagen i åtanke.

– Att inreda efter sin stil och smak är det bästa rådet man kan ge, särskilt i badrummet. Ett våtrum är oftast mer kostsamt att förändra än övriga rum både vad gäller material och underarbete, så välj något du kan leva med en lång tid framöver, säger hon.

Industriella stilen fortsätter

Den industriella stilen har länge varit en stark badrumstrend. Denna stilrena, skandinaviska design har präglats av grått kakel och betong, glasväggar och svarta inramade detaljer. Hos INR ser man nu att stilen uppgraderas och blir mer rustik och får en modernare känsla. Färgskalan som annars präglas av grått och svart får ge plats åt inredning i en midnattsblå kulör. En något oväntad men ändå väntad gäst när det kommer till det skandinaviska tänket är naturens eget material. Trät har letat sig in bland det industriella och kompletterar och ger ett svalare uttryck.

Badrumstrender för kakel

Kakeltrenderna kompletterar till viss del den naturliga trenden. Grönt fortsätter att lysa starkt på kakelhimlen men till trendfärgerna ser vi även beige, rostrött, senapsgult och för den som vågar: pasteller. Vad gäller form ser vi långt lodrätt kakel, fiskben och de spännande hexagonformerna.

Källa: Vedum Bad & Kök och INR

Fortsätt inspireras

Läs alla inlägg på Ett hem för Livet

Ett hem för Livet är Myresjöhus blogg som ska vara en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Här hittar du alla inlägg

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.